Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Zaman kaybetmeden bakılması gereken hastalara ilk müdahalenin yapıldığı acil servisler, "gelin adayı bulmak" gibi gülümseten gerekçelerle başvuranlarca ve gereksiz diyaloglarla meşgul ediliyor.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Genel Müdürü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçek acil vakalara zamanında müdahale edilebilmesi için herkesin bilinçli davranması gerektiğini söyledi.

Bir kişinin bir ayda 28 defa acile başvurmasının, geçen yıl 130 milyon acil başvuru yapılmasının sıkıntıyı ortaya koyduğunu aktaran Gül, insan hayatı için oldukça önemli olan servisin gereksiz yere meşgul edilmemesi çağrısında bulundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ