Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bulut KUTLU / BATMAN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ya ölüm ya sıtma seçeneğinden başka seçenek yoksa kendi seçeneklerini yaratacaklarını belirterek, "Barış istendiğinde tank, top çıkıyorsa bu halk direnmekten başka ne yapabilir ki?" dedi.

Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenen "Barış Mitingi" Mersin'in ardından Batman'da devam etti. HDP il binası önünde toplanan kitleye hitap eden Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bu halk Allah'tan başka kimseden korkmuyor. Öyle laf olsun diye söylemiyorum. 'Bunlar Ruslarla işbirliği yapan Ermeniler gibidir' demek istiyorlar. 'Ermenilere 1915'te ne yaptıysak size de aynısı yaparız' diyorlar. Kafa bu kafa katliam, ölüm politikası göstermekten başka bir şey değil.

"MUTABAKATTA PKK'NİN SİLAHSIZLANMASI DA VAR"

2 yıldır İmralı, Kandil'le görüşmeler yaptık. Cumhurbaşkanı bilgisi dâhilinde Dolmabahçe'de oturan yetkililerin, Sayın Öcalan'ın desteğiyle bir mutabakat hazırlandı. O mutabakat tekrar açsın ve okunsun. Bu günlerde olup bitenleri anlar. O belgede 10 madde var. PKK'nin silahsızlanması da var. Savaşı bitirecek adımları atacaktık. Tarihiydi ve zorluklarla o güne gelindi.

"BU HALK DİRENMEKTEN BAŞKA NE YAPABİLİR Kİ"

Ya ölüm ya sıtma seçeneğinden başka seçenek yoksa biz kendi seçeneğimizi yaratacağız. Yolumuzu açacağız. Bu dağı aşmak dışında başka seçeneğimiz yok. Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız. Özgürlüğe giden yolu tıkayanlar aciz siyasetçiler olarak anılacaksınız. Kürt, Türk halkı sizi lanetle anacak. Bize düşen şey ise bu zulüm politikaları karşısında direnmektir. Uzatılan elden anlamıyor 'seni tanımam, seçimi tanımam' diyorsa 'konuşma yok diyalog yok' diyorsa, barış istendiğinde tank, top çıkıyorsa bu halkta direnmekten başka ne yapabilir ki. Bunu asla kabul etmedik etmeyeceğiz.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada miting sonrası kalabalıkta yer alan bazı kişilerin tahrikleri sonucu kısa süreli arbede yaşandı. Polis kalabalığın dağılması için tazyikli su sıktı. Çıkan olaylar sonrası 5 kişi gözaltına alındı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ