Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ‘istisnai sivil’ devri başlıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde başlatılacak olan "sivil istisnai memur"uygulaması farklı bir "amir-memur" ilişkisini gündeme getirecek.TSK birimlerinde "amir" vazifesi alacak istisnai sivil memurlar,maiyetindeki askeri personele de emir verebilecek. 3 yılınıdolduran istisnai memurlar için "Albay" rütbesi esas alınacak
ABONE OLMurat GÜRGEN / HT GAZETE
Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarındaki “özel nitelikli” görev yerlerine kurum içinden veya naklen “istisnai memur” atanmasına imkân tanıyan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre istisnai memur kadroları öncelikle; Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı karargâhlarında ihdas edilecek.
SİVİL DAİRE BAŞKANI
“İstisnai memur kadrosu” oluşturulması için, fikir ve proje üretimine dayalı özellikler taşıması, özel ihtisas, tecrübe ve yetenek gerektirmesi, TSK bünyesinden yetiştirme suretiyle personel tedarikinin kısa sürede mümkün olmaması gerekiyor.