Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Konya'nın merkez Karatay İlçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri bir uçak düştü. 09:48'de meydana gelen kazada 2 pilot şehit oldu. Bölgeye ekipler sevk edildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Konya’da F-4E 2020 uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotların isimlerinin Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı olduğu öğrenildi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Habertürk'e yaptığı açıklamada, düşen F4 uçağının modernize edilmiş uçaklardan bir tanesi olduğunu söyledi.

35 YILDA 14 PİLOT ŞEHİT OLDU

Son 35 yılda meydana gelen 13 kazada 14 pilotun şehit olduğu açıklandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düşen uçakta 2 pilotun şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

BÜLENT ARINÇ'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Vekili Bülent Arınç, Konya'da iki pilotun şehit olması dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Arınç'ın mesajında şunlar kaydedildi:

"Eskişehir'deki 1. Ana Jet Üs Komutanlığından, 5 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112. Filoya ait bir F-4E 2020 uçağının saat 09.50'de henüz bilinmeyen bir nedenle Konya Atış Sahasında kaza kırıma uğradığını üzüntü ile öğrendim.

Şehit iki pilotumuza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Necdet Özel başta olmak üzere silahlı kuvvetlerimizin güzide mensuplarına ve yüce Türk milletine baş sağlığı ve sabır dilerim."

İÇİŞLERİ BAKANI ALA: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Konya'da askeri uçağın düşmesiyle şehit olan iki pilot için taziye mesajı yayımladı. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ala, mesajında şunları kaydetti:

"Konya'da eğitim uçuşu esnasında gerçekleşen kazada şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerinin ve tüm milletimizin başı sağ olsun"

KILIÇDAROĞLU'NDANTAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'ya Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun çalışmalarına Konya'da devam ettiği hatırlatılarak, Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçağın düşmesi sonucu Yüzbaşı Tanış ile Yüzbaşı Delikanlı'nın şehit olmasını büyük bir üzüntü ile öğrendiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun, 9 aylık kız babası olan şehit Yüzbaşı Tanış'a, yaz aylarında evlenmeyi planlayan nişanlı Yüzbaşı Delikanlı'ya rahmet; kazasız uçuşlar dilediği pilot arkadaşlarıyla, şehit pilotların ailelerine de başsağlığı ve sabır dileğinde bulunduğu ifade edildi.

ABDULLAH GÜL TWITTER'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 2 pilot için Twitter üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı.

Gül, mesajında, "Maalesef bir savaş uçağımızın daha düşmesiyle 2 subayımız şehit oldu. Ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ