Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dün akşam 17.00 sularında İstanbul’da başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini arttırdı. Yetkililer İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşeceğini hafta sonuna doğru yurdu terk edeceğini bildirdi.

OKULLARA KAR TATİLİ

ÇANAKKALE

Çanakkale'de ilk ve ortaokullar, bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi. Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre yoğun kar yağışı ve fırtına beklentisi sebebiyle il merkezi ve ilçelerde bulunan ilkokul ve ortaokullar, olumsuz bir durum yaşanmaması için bugün öğleden sonra ve yarın tam gün tatil edildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'deki ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ile yarın tatil edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık 2014 Salı günü saat 14.00'den sonra ve 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tam gün olmak üzere eğitim ve öğretime, 2 Ocak 2015 Cuma gününe kadar ara verilmiştir. Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır."

BALIKESİR

Balıkesir'in yüksek kesimlerinde kalan Dursunbey ve Kepsut ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Dursunbey ilçesinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiği kar yağışının durumuna göre tatilin uzayabileceği kaydedildi.

BOLU

Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi. Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında il merkezi ve bilhassa yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olduğu ve yağışın hafta sonuna kadar devam edeceğinin değerlendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu itibarla çok sayıda öğrencimizin taşımalı eğitimde bulunması da göz önünde bulundurularak öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 31 Aralık Çarşamba ve 02 Ocak Cuma günleri il genelinde tatil edilmesine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karar verilmiştir."

BURSA

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bursa'da okullar bugün ve yarın tatil edildi. Bursa'nın dağ ilçelerinden Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerinde okullar bu gün ve yarın tatil edildi. İlçe kaymakamlıklarının aldığı karar gereği okullar bu gün öğleden sonra ve yarın olmak üzere tatil edildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ