Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İsrail ve Gazze arasında açık olan tek sınır kapısı Kerem Şalom'da bazı İsrailliler, yardımların durdurulması için çabalıyor.

Eski İsrailli askerlerden, rehine ve yasadışı yerleşimcilerin ailelerinden oluşan Tsav 9 (Emir 9) adlı grubun önderliğindeki protestocular, Gazze'ye giden gıda ve diğer yardımları engellemeye çalışıyor.

CNN International, Kerem Şalom Sınır Kapısı'na giderek buradaki İsraillilerle görüştü. 8 Mart tarihli haberde sınır polisinin, İsraillilerin yardım konvoylarını engellemesine ilk başta izin verdiği yazıldı.

Ancak uluslararası baskının ardından yetkililer, sınır kapısında kontrolün sağlanması için şubat sonunda ek görevlilerin gönderileceğini bildirdi.

Haberde, "Alan artık kapalı askeri bölge olarak ilan edilse de protestocular gelip polise üstünlük sağlamaya çalışıyor" ifadesi kullanıldı.

Bölgedeki polisin, yardım taşıyan araçları yavaşlamak isteyen onlarca İsrailliyi pek caydıramadığı kaydedildi.

"YARDIMLAR HAMAS'A GİDİYOR"

Yardımları durdurmaya çalışan kişilerden Debbie Şaron, CNN International'a yaptığı açıklamada "Yardımların Gazzeli çocuklara gittiğini bilseydik bunu yapmazdık. Yardımlar bize karşı savaşan ve rehineleri esir tutan Hamas'ın tünellerine gidiyor" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ