Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İsrail-Hamas çatışmaları 13. gününde devam ediyor...

İsrail'in 17 Ekim akşamı Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıda en az 471 kişi hayatını kaybetti, 342 kişi yaralandı. Dünyanın dört bir yanında İsrail'in saldırısı protesto edilirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başta olmak üzere birçok İsrailli yetkili saldırının sorumlusu olmadıklarını iddia etti. Dün İsrail'i ziyaret ABD Başkanı Joe Biden da saldırıya "patlama" dedi ve "Karşı taraf yapmış gibi duruyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gazze'deki hastane saldırısından önce hiçbir uyarı yapılmadığı kaydedildi.

NETANYAHU'NUN SÖZCÜSÜ: GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLAR YAKINDA BAŞLAYACAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Mısır üzerinden abluka altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların "yakında başlayacağını" açıkladı.

Gendelman, AA muhabirine, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın yanı sıra Netanyahu hükümetinin Gazze'ye yönelik planına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırıları sonrasında,Gazze Şeridi'ne su, elektrik, yakıt, gıda malzemeleri ve ilaç girişini engelleyen İsrail, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırılmak istenen yardımları bombalamış ve tekrar bombalama tehdidinde bulunmuştu.

"Mısır üzerinden Gazze'ye yardımlar yakında başlayacak." diyen Gendelman, insani yardımların ne zaman ulaşmaya başlayacağı konusunda ise bilgi vermedi.

İsrail'in "Mısır üzerinden Gazze'ye gelecek yardımlara karşı olmadığını" savunan Gendelman, İsrail'in "yardımların Hamas tarafından ele geçirilmemesinden emin olmak istediğini" ifade etti.

Haberi Hazırlayan: Merve Elmacı
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ