Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray Beşiktaş maçının yazar yorumları! Spor haberleri - Galatasaray Haberleri
        • 1

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Fatih Hoca da uzzzzzuuuuuun, upuzuuun bir aradan sonra sitemkar konuşarak aslında maça odaklanmak dışında başka gündemlere takılı kaldığını gösterdi. Öyle olmasa Ömer yerine Belhanda ile başlar mıydı? Artık hiç çıkamayan Beşiktaş'a karşı Emre Akbaba'yı 85'e kadar yanında oturtur muydu?

        • 2

          Beşiktaş ise yetenek bariyerine takılıyor. Mücadele ettiler. Boyd'u çok beğendim mesela. Elneny ve Atiba'yı da.. Ama mücadele ettikleri için. Yeteneğe gelince o yok işte. Maçın en iyi pozisyonunda N'koudu golü atması için topu Boateng'e çıkarmalıydı misal..

        • 3

          İşte fikstür zorluğu böyle bir şey. Bir şey kaybetti mi ya da şampiyonluktan koptu mu, hayır tabi ki. Ama her maçın kazanılamayacağı da anlaşılmış oldu. Trabzonspor-Başakşehir maçının da berabere bitmesi avantaj yitirtmedi Cimbom'a.. Beşiktaş ise havlu attı tamamen. Hakem Bitigen net kötü bir hakem. Seyircili maç olsa darmadağın olurmuş.

        • 4

          MEHMET DEMİRKOL: Fatih Terim’in maç başındaki siniri niye? Maçın oynanmasına mı? Yoksa seyricisiz oynanmasına mı? Yoksa Başkan’ın bu konuda düşük tonda konuşmasına mı? Hepimizin söylediği gibi bunu makul bir şekilde ifade etmenin, oynamanın yanlış olduğunu söylemenin karşılığında ceza mı olur? Nitekim maç sonunda söyledi. Ama sanki itirazı daha çok seyirci olmamasınaydı.

        • 5

          Halbuki ton da içerik de Muslera’nın söylediklerinden daha doğruydu değil mi? Fatih Terim Türkiye Futbol Direktörü... Sadece onun için bu unvan icat edilmişti. Ondan sonra da kimseye verilmedi. Demek ki bu unvan hayatının sonuna kadar onda. Peki maç sonunda söylediklerini en başta açık ve net bir şekilde Muslera’nın söylediği gibi ifade etmek imkansız mı?

        • 6

          ERMAN TOROĞLU: Galatasaray şampiyonluk şansını hâlâ elinde tutuyor. Bugün Sivas'ı izleyeceğiz, yukarıda mı kalacak ağaçtan mı düşecek onu göreceğiz. Yalnız seyircisiz maçlar kaymaksız ekmek kadayıfına benziyor.

        • 7

          AHMET ÇAKAR: Falcao'nun kafası hele hele sonlara doğru Feghouli'nin boş kaleye vurduğu top gol olsa Galatasaray çok güçlü bir şampiyonluk adayı olurdu.

        • 8

          Beşiktaş hiçbir şey oynamadı desek yeridir. İkinci yarıda N'Koudou ile çaprazdan bir pozisyon bulsalar da futbol adına hiçbir şey ortaya koyamadılar. Hele son yarım saat sadece savundular, gelen topları dan dun vurdular.

        • 9

          Sonuçta lig devam ediyor. Bugün Sivas'ın maçı var. Sivas kazanırsa korkunç bir avantaj elde eder. Zira Fenerbahçe dışındaki bütün büyüklerle maçlarını bitirdiler.

        • 10

          Karşılaşmanın hakemi özellikle çok büyük maçlar için bilinen bir isim değildi. Ama öyle bir maç yönetti ki tek kelimeyle mükemmel. Ufak tefek yoruma açık fauller her maçta yaşanır. Genel olarak baktığımızda gurur duyulacak, objektif ve başarılı bir maç yönetti. Tebrikler Abdulkadir Bitigen.

        • 11

          ALİ ECE: Seyircisizlik bir yana, aniden şiddeti artan yağmur diğer yana. Derbinin ilk yarısında bir tek top patlak değildi diyeceğim o da Caner’in değiştirdiği pozisyon öncesi patladı zaten! İlk 45’te yağmurun ağırlaştırdığı zeminde her iki takım da 44’er pas hatası yaptı.

        • 12

          Galatasaray’ın, Sivas’ta 15-45 arası oynadığı oyunu oynayabilecek genel şartlar yoktu. ‘Belhanda taraftar baskısı yokken daha etkili olur belki’ planı, Faslı orta sahanın 7 top kaybıyla suya düştü. İlk isabetli şut 30’da Feghouli’den geldi, pozisyon Beşiktaş savunmasının hatasıydı.

        • 13

          Sergen Yalçın kesinlikle, ‘Duran toplarda Donk’u boş bırakın’ dememiştir ama alan savunması demek aynı zamanda rakip oyuncunun hareketlenebileceği alanı bir şekilde adamı da savunmak demek, Beşiktaş’ta halen bunu anlayamamış olanlar vardı! Burak ilk 45’te ne kadar hareketlendiyse Beşiktaş o kadar etkili oldu.

        • 14

          Beşiktaş, 2. yarıda Gökhan sakatlanana kadar disiplinliydi ama final toplarında kadronun ofansif beceri eksikliği fazlaydı. 70-84 arası Beşiktaş neredeyse hiç çıkamadı ama Galatasaray bundan faydalanamadı.

        • 15

          ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray‘ın baskılı görünmesine rağmen Feghouli’nin dışarı giden vuruşu dışında akıllarda kalan bir gol pozisyonu olmadı… Galatasaray‘ın oyunu hızlandırması için Ömer Bayram‘a, futbolunu zenginleştirmek için Emre Akbaba‘ ya ihtiyacı var…

        • 16

          Müthiş bir pazar bekliyorduk… Seyirci çekilince futbol yerle bir oldu… Zevk, coşku, duygu, tempo, heyecan sahalara hiç uğramadı… Çok iyi anladık… Sen yoksan herşey eksik… Sen varsan herşey tamam… Sen yoktun, futbol sahalara hiç uğramadı...

        • 17

          ERCAN GÜVEN: Fatih Terim’in korktuğu başına geldi, seyircisiz derbide ilk Korona virüs kurbanı Galatasaray oldu. Bariz ve net iki puan kaybetti Galatasaray. Üstelik zirvedeki iki rakibi Trabzonspor ve Başakşehir ikişer puan kaybetmişken.

        • 18

          Gerçek şu ki, seyirci olmayınca ne derbinin ihtişamı kalıyor, ne de futbolcuların iştahı… Oysa “yan etki” olmayan sessiz derbinin kaderi tamamen sahadakilere bağlıydı. Yanlış anlaşılmasın… Maçın ilk yarısında hem Galatasaray’ın hem de Beşiktaş’ın futbolcuları işlerini yaptı, mücadele etti; ama o kadar.

        • 19

          Pozisyona gelince durun… Boş kaleyi bulan; Feghouli tarafından Kairus’un kucağına nişanlanan şut.

        • 20

          Gol olmayınca sessiz ve zevksiz derbiden “zararla” çıkan galibiyete yakın Galatasaray’dı. Terim’in korktuğu başına geldi.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa