Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Fransız otomobil üreticisi Citroen, Haziran 2022’de dünya prömiyerini İstanbul’da gerçekleştirdiği yeni kompakt sınıf temsilcisi C4 X'i Türkiye’de satışa sundu.

C4'ün sedan formlu versiyonu olan otomobilin lansmanı, aynı zamanda üretildiği yer de olan İspanya'nın başkenti Madrid'de yapıldı.

Madrid'deki etkinlikte, markanın CEO'su Vincent Cobée ve Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım ile markanın gelecek hedefleri ve otomotiv sektöründeki güncel gelişmeler hakkında konuşma fırsatı elde ettik.

Dolayısı ile, C4 X'in özelliklerine yakından bakmadan önce, Fransız markanın tepe yöneticilerinin verdikleri mesajlara göz atmakta fayda var.

C4'ten farklı olarak sedan formu ile üretilen C4 X'in dünyada en çok Türkiye'de satılacağını vurgulayarak sözlerine başlayan Citroen CEO'su Vincent Cobée, otomobilin Avrupa'da sadece elektrikli versiyonunun satışa sunulacak olmasına rağmen, Türkiye'ye ise dizel ve benzinli seçenekleri de getirdiklerini bildirdi.

Cobée, "Regülasyonlar (elektrikli otomobiller) yüzünden, Avrupa'daki içten yanmalı motora sahip araç sayısı azalacak. Bu yüzden, içten yanmalı motorları öncelikle Türkiye, İsrail ve Japonya gibi pazarlara yönlendireceğiz" dedi.

Fransız CEO'nun açıklamaları, Türkiye'nin C4 X satışlarında, elektrikli versiyon haricinde, Avrupa'da satışa dahi sunulmayacak içten yanmalı motorlar ile birinci olacağını göstermesi bakımından dikkat çekici.

'80 BİN ADETLİK SATIŞ OLURSA TÜRKİYE'DE ÜRETİM DÜŞÜNÜLEBİLİR'

Vincent Cobée ile, C4 X'in en önemli pazarının Türkiye olarak işaret edilmesinin, modelin üretiminin gelecekte İspanya'ya yerine Türkiye'de yapılma ihtimalini de konuştuk.

Bilindiği gibi, FCA ve PSA birleşerek, 2021 yılında Stellantis isimli yeni bir otomotiv grubu kurmuştu. Bu birleşme ile, Stellantis 14 markalı dünyanın en büyük 4'üncü otomotiv grubu haline gelmişti.

Bursalı Doblo İspanya'ya transfer oldu! Haberi Görüntüle

Bursa'da Fiat modelleri üreten Tofaş fabrikası da bu birleşmeden etkilenmiş ve 20 yıldan fazladır Bursa'da üretilen Fiat Doblo'nun üretimi İspanya'daki Stellantis fabrikasına kaydırılmıştı. Dolayısı ile Tofaş fabrikasında doldurulmayı bekleyen önemli bir kapasite boşluğu doğmuştu.

İşte tüm bu süreci hatırlatarak C4 X'in Tofaş fabrikasında üretilip üretilemeyeceğini sorduğumuz Citroen CEO'su Cobée net konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ