Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Fight Kulüp şarkısından yeni rekor geldi! Cartel'den açıklama Magazin haberleri
        • 1

          AYTEKİN TEKER / ateker@haberturk.com

          Müzik dünyası son dönemde Rap'i konuşuyor.

          Ezhel, Gazapizm ve Ben Fero gibi isimler, rap müzikte öne çıkan isimler olmaya başlarken, Norm Ender, "Mekanın sahibi" diss'iyle adeta rap dünyasını karıştırdı.

          Efsane rap grubu Cartel'in kurucusundan da açıklama geldi.

        • 2

          "Birinin Amerikan özentisi rap’e, ‘Dur’ demesi gerekiyordu" sözleriyle, şarkısının ortaya çıkışını özetleyen Ender'e cevap, Ezhel'in LOLO'suyla geldi. Ancak bu diss, rap müzik tutkunlarını pek de tatmin etmedi.

        • 3

          Norm Ender'e başka bir çıkış da, Almanya'da yaşayan Türk asıllı rapçi Killa Hakan, Ezhel, Ceza ve Ben Fero, dörtlüsünden geldi. Bu şarkının daha önce yapıldığı ve bir diss olmadığını söylense de alevlenen tartışmanın üzerine bu parçanın çıkması atışmayı alevlendirdi.

        • 4

          Fight Kulüp adlı şarkıda düet yapan rapçilerin şarkısı Youtube trendlerin ilk sırada yer buldu. Sosyal medyada şarkıyla ilgili olumsuz yorumlar daha ağır bastı. "Şarkıyı Ceza kurtarmış", "Dört kişi bir araya gelip bunu mu çıkarmış" yorumu oldukça çoğunluktaydı. Öyle ki 20 milyondan fazla izlenen parça, Youtube'da en çok dislike (beğenmeme) alan rap şarkısı oldu.

          Fight Kulüp 1 milyondan fazla dislike aldı.

        • 5

          CARTEL ÜYESİNDEN AÇIKLAMA

          Türkiye'de rap denilince akıllara ilk gelen grup olan Cartel'in kurucularından Kabus Kerim son dönemdeki rap dünyası ve diss savaşları ile ilgili olarak kısa ve net konuştu:

          "Benim için yorum değeri olacak bir durum ortada yok."

        • 6

          CARTEL GRUBU

          Cartel, 1995 yılında Almanya'da kurulan büyük ilgi toplayan bir Türk rap grubu. Grup, Almanya'da iki ayrı rap grubu ve hepsinden bağımsız olan Erci E'nin bir araya gelmesiyle doğdu. Grubun "Cartel" adındaki albümü ilk önce Avrupa'da yayınlandı. Kısa zamanda Avrupa'da medyanın dikkatini çeken grup hakkında MTV müzik kanalında röportajlar yayınlandı. O dönem Türk müziğinin sesini dünyaya duyuran nadir topluluklardan birisi olmayı başaran grup Türkiye'de de büyük yankı uyandırdı.


        • 7

          Şu ana kadar İstanbul'da BJK İnönü Stadyumu'nda konser veren ilk ve tek Türk Rap müzik grubudur. Radyo ve TV kuruluşları ilk haftada satılan ilk 100.000 CD’yi “Altın Kaset” ve 250.000 Cd’yi de “Çifte Platin” ödülüne layık gördüler ve popüler durumunu daha iyi gösterdiler. Cartel en başarılı Türkçe Rap grubu olarak bilinir ve söylenen şarkılar Türkçe, Almanca, İngilizce ve İspanyolca olduğu için söz zenginliğini bir kez daha gösterir. Cartelin CD'si Türkiye'de çıkmadan önce, Almanya'da 29.000 satmıştır. Türkiye'de toplam 543.000 adet satmıştır ve Türkçe Rap tarihine en çok satan grup olarak geçmiştir. Türkiye'de stad konseri veren ilk ve tek rap grubu olan Cartel BJK İnönü Stadyumu'nda verdiği konserde Türkiye'de Michael Jackson'dan sonra en çok izleyici çeken konser olduğu için Amerikan Time dergisine konu olmuşlardır.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa