Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Trabzonspor Maçı Yazar Yorumları: 'Bunu da tartışırsan yok artık derler!' - Fenerbahçe haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        • 1

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Bu zamana kadar Fenerbahçe için hep "Kalitesiyle kazanıyor, hoca damgası göremiyoruz" diyorduk. Trabzonspor karşısında Erol Bulut'un oyuncu değişiklikleri; daha da mühimi oyun değişikliği maçı Fenerbahçe'ye getirdi.

        • 2

          Sosa'nın yerine Cisse'yi aldı. Ozan'ı Gustavo'nun yanına çekti. Burada asıl önemlisi Erol Bulut'un Gustavo-Ozan ikilisine "Ön alana yakın oynayın" dedi. Bu riskli bir tercihti ama gerekliydi. yuna giren her oyuncunun hırsı-arzusu pozitif noktalara kaydedildi.

        • 3

          Fenerbahçe hırsını-konsantresini-arzusunu kaybetmezse bu ligde sonuna kadar ilerler. Trabzonspor'u zor günler bekliyor. Bordo mavililerin mevcut kadrosu ligi kaldırmaz.

        • 4

          İBRAHİM YILDIZ: İkinci yarı yapılan değişiklik ve saha dizilişinin yeniden belirlenmesi ile oyun dengelendi. Sosa’nın oyundan çıkarılması yüzde yüz doğruydu.

        • 5

          Maçın ilk yarısını bir kenara bırakırsak, son bölümde oyunun dönmesinin en önemli etkenlerinden birisi hatta en önemlisi Gustavo’nun performansıydı. Gustavo harika bir oyun oynadı. Topu iyi kullandı. Şutlar attı. Pas trafiğini yönetti. Orta alanı tek başına toparladı. Bir anlam da takımın lideri gibi ortaya çıktı.

        • 6

          Şurası bir gerçek ki, Fenerbahçe 18 yeni oyuncu ile farklı bir takım yaratmış. Bu kadar yeni oyuncu ile takım kurmak her zaman güçtür. Trabzonspor karşısına yedek kulübesindekileri sahaya çıkarsanız kimse yadırgamazdı. Bu sarı-lacivertlilerin en büyük avantajı. Önemli olan bu oyuncu grubunu iyi kullanabilmek.

        • 7

          ERMAN TOROĞLU: Fenerbahçe takımında Gustavo tam bir profesyonel. Aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor. Her şeyi ile ama her şeyi ile takım için oynuyor. Ve arkadaşlarını ateşliyor. Yani onun için şöyle demek lazım; sonuna kadar Gustavo! Bu arada Ozan Tufan'ın da fizik olarak iyi durumda olduğunu yazmadan geçemeyeceğim.

        • 8

          Maçın içinde birkaç tane enteresan pozisyon oldu. Top taca çıktı, taca çıkarken Fenerbahçeli oyuncu faul yaptı, ama tacı Fenerbahçeli oyuncu attı. Sonra top kornere çıktı, sonra kornerden gol oldu! Bunu konuşanlar var ama bu biraz uzun bir hikaye. Faul olur, devamında gol olursa varım. Ama bu kadar uzun hikayede yokum! Bunu da tartışırsan 'Yok artık' derler.

        • 9

          ALİ ECE: Tisserand golü ve 2. gol öncesi rakibin yerleşik dengesini bozan driplingle çıkışıyla geri dönüşü ateşledi. Cisse’nin oyuna girişi tüm dengeleri değiştirdi, Caner’in duran top ustalığı ve Gustavo’nun terminatörlüğü tecrübe ile sabit zaten!

        • 10

          Maçın olayı... Fenerbahçe’nin duran toptan 2 gol daha bulup bu sezon toplamda duran toplardan 7 gol atması. Klopp boşa taç antrenörü tutmadı, Bielsa haybeye sürekli korner seti ve savunması çalıştırmıyor: Sıkışan oyunda ölü toplar çalışana hayat veriyor!

        • 11

          AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe, ilk yarısı çok kötü, rakibi Trabzonspor'un çok iyi oynadığı bir maçı çevirmesini bildi. Çok mu iyi oynadılar, hayır... Ama duran toplar ve bazı kaliteli ayaklar, özellikle kanat beklerinin dinamizmi Fenerbahçe'yi bu ligde ağır favori haline getirmiş.

        • 12

          Maç öncesi herkes 'hakem konuşulacak' diyordu ama Cüneyt Çakır, dünyanın en iyilerinden biri ve kağıt üzerinde zor görünen bu maçı mükemmele yakın yönetmesini bildi.

        • 13

          GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe’de Cisse maçın gidişatını değiştiren oyuncu oldu. 45 dakikada 1 gol 1 asist ile oynayan Senegalli’nin bir topu da direkten döndü. Sanıyorum bundan sonraki haftalarda ilk 11’de Cisse oynayacak. Kapanan savunmalara karşı Cisse daha etkili ve Samatta’ya oranla gol şansı ve becerisi daha yüksek. Samatta’yı ise skoru bulduktan sonra geçiş oyunlarında kullanması akla yatkın görünüyor.

        • 14

          ERCAN GÜVEN: Erol Bulut, maçın ikinci yarısına, zaten kötü bir 45 dakika geçiren ve gole sebep olup iyice kopması olası Sosa yerine Cisse’yi alıp Samatta’yı sağa kaydırarak ve beraberlik golünün ilk hecesini yazarak başladı. Kadro derinliği olmayan Trabzonspor için kader değil Erol Bulut ağlarını örüyordu.

        • 15

          Hemen ardından Cisse’nin katkıları sonucu Valencia’nın golü ile galibiyete yükselen Fenerbahçe, tıpkı ilk yarının başındaki gibi şok yarattı Trabzonspor üzerinde. Trabzonspor’un “moral çöküntüsü” sorunu ortaya çıkmaya başladı. Artık Fenerbahçe’ye kaleyi cepheden gören pozisyonlar bile vermeye başladı misafir takım. Ki, Fenerbahçe gibi bir takım karşısında yapılacak en büyük hataydı.

        • 16

          Hele, Mert Hakan ile Novak’ın girip Pelkas ve Valencia’nın kulübeye gittiği ve Caner’in kanada, Mert Hakan’ın forvet arkasına geldiği dakika bitmeden, korner topunu bu kez Cisse’nin Trabzonspor kalesine göndermesinden sonra… Erol Bulut’un dokunuşu belki riskliydi, lakin anında işe yaradı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa