Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Fed faizi artırırsa hata eder' - Para Haberleri

        ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta gerçekleştireceği toplantıda faiz artırımına gitmesi durumunda bunun bir hata olacağını söyledi. Trump, "Bunun ahmakça olduğunu düşünüyorum, fakat başka ne diyebilirim ki?" dedi.

        Trump, Çin ve potansiyel olarak diğer ülkelerle girdiği ticaret mücadelesi dolayısıyla, ABD ekonomisine destek için düşük faizlerin esnekliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. ABD Başkanı, "Anlamak zorundasınız, ticaret mücadeleleri veriyoruz ve kazanıyoruz. Ancak desteğe de ihtiyacımız var" diye konuştu.

        'ÇOK AGRESİF'

        Trump, Jerome Powell'ı Fed Başkanlığına getirmiş, ancak Şubat ayında göreve başlamasından bu yana izlediği politikalardan dolayı defalarca eleştirmişti. Trump, "Powell'ın iyi biri olduğunu düşünüyorum. En iyi olduğunu düşündüğü şeyi yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Ancak ona katılmıyorum.Çok agresif olduğunu düşünüyorum, çok fazla agresif, aslında çok fazla agresif" dedi.

        REKLAM

        'ÇİN İLE MÜZAKERELER TELEFONLA SÜRÜYOR'

        Çin ile ticaret müzakerelerinin telefon üzerinde yürütüldüğünü belirten Trump, iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasına varılacağından emin olana kadar Çin ürünlerinden alınan gümrük vergisini yükseltmeyeceğini ifade etti.

        'HUAWEI SÜRECİNE DAHİL OLABİLİRİM'

        Trump ayrıca ulusal güvenliği artıracaksa veya Çin ile ticaret anlaşmasına varılmasını sağlayacaksa ABD Adalet Bakanlığı'nın Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei'nin üst düzey yöneticisi aleyhine başlattığı sürece müdahil olacağını ifade etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa