Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Ezgi isminin anlamı nedir? Ezgi ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Ezgi isminin analizi
        • 3

          Ezgi Kuran’da Geçiyor Mu?

          Anne ve baba adayları isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilmektedir. Bazıları ismin kökeni üzerinde dururken bazıları kulağa hoş gelen ve kolay telaffuz edilen isimleri tercih etmektedir. Kimi ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslam âlemi için önemli bir yere sahip olmasına önem vermektedir. Bu sebeple de Kuran’da yer alan isimleri tercih etmeye özen göstermektedirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler bulunmaktadır. Ezgi ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Ezgi ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Ezgi ismini koymak caizdir.

        • 4

          Ezgi İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi öne çıkan konular arasında yer almaktadır. İsim analizi bir nevi karakter tahlili görevini üstlenmektedir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerini isim analizi yardımıyla öğrenebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Ezgi ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Dost canlısıdırlar; herkesle kolaylıkla dost olurlar. Eğlenceli, alımlı ve çekicidirler. Dışarıdan samimi gözükseler de aslında çok fazla samimi değildirler. Sabit fikirli olduklarını söyleyemeyiz. Kimi zaman çok muhabbetçi olurlarken kimi zaman da kalp kırabilirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa