Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Erkan isminin anlamı nedir? Erkan ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Erkan isminin analizi
        • 1

          Erkan ismi de erkek çocukları için sıklıkla tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ülkemizde yaygın olarak kullanılmaktadır. Erkan ismi güzel anlamlar taşıdığından dolayı anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Erkan isminin anlamı, Erkan ne demek, Erkan Kuran’da geçiyor mu, Erkan isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Erkan İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla tamamlanmaktadır. Bir ismin sahip olduğu anlam o ismi tanımlamaktadır. Bu sebeple de anne ve baba adayları çocukları için anlamlı bir isim arayışındadır. Onlara güzel anlamlar taşıyan isimler vermek isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bir ismin birden fazla anlamı olabileceğinden dolayı tüm anlamları hakkında bilgi sahibi olmak isterler. Bunun için de genellikle internetten yardım alırlar. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Erkan ismi erkek çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Türkçe kökenli bir isim olup anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Erkan isminin anlamları şunlardır:

          • Bir topluluğun ileri gelenleri, büyükler, üstler.
          • General veya amiral aşamasındaki askerler.
          • Yol, yöntem.
        • 2

          Erkan Ne Demek?

          Anne ve baba adayları için isim belirme süreci zorlayıcı olabilmektedir. Sayısız seçenek arasından uygun ismi bulmak isteyen aileler geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Bunun için arama motorundan yardım alabilirler. Kimi ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken kimileri modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. İsmin anlamı oldukça önemli bir detaydır. Erkan ismi de birbirinden güzel anlamlar taşıyan bir isimdir. Erkan ismi; bir topluluğun ileri gelenleri, büyükler, üstler, general veya amiral aşamasındaki askerler, yol, yöntem anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Erkan Kuran’da Geçiyor Mu?

          Anne ve baba adayları çocuklarına isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi aileler ismin kökeni üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda farklı kökenlere ait isimler bulunmaktadır. Bazı aileler ise kulağa hoş gelen ve kolay telaffuzlu isimleri tercih etmektedir. Kimileri için ise ismin manevi değeri önemlidir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını istenilir. Bu sebeple de genelde Kuran’da yer alan isimler tercih edilir. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Çocuğuna Erkan ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Erkan ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Erkan ismini koymak caizdir.

        • 4

          Erkan İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda oldukça fazla araştırılan konu başlıklarından biridir. İsim analizi adeta bir akım halini almıştır. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerini isim analizi yardımıyla öğrenebilirsiniz. Bazı ebeveynler de çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Erkan ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

          Oldukça duygusal yapıya sahiptirler. Karar alma aşamasında da duygu odaklı hareket ederler. Bu sebeple de mantıklarını geri plana atarlar. Altıncı hisleri oldukça kuvvetlidir. Bu nedenle de verdikleri kararlardan genellikle pişmanlık duymazlar. İnsanları ve dünyayı severler. Genellikle kimseye nefret beslemezler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa