Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Elçin isminin anlamı nedir? Elçin ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Elçin isminin analizi
        • 1

          Elçin ismi özellikle son yıllarda popülaritesini arttıran isimlerden biridir. Genellikle kız çocukları için tercih edilmektedir. Hem kulağa hoş gelmesi hem de kolay telaffuz edilmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Elçin isminin anlamı, Elçin ne demek, Elçin Kuran’da geçiyor mu, Elçin isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Elçin İsminin Anlamı

          İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamdır. İsimleri anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple de anne ve baba adayları isimlerin anlamlarını öğrenmek ister çünkü bir ismin birden fazla anlamı olabilir. Anne ve baba adayları çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak ister. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bunun için de geniş çaplı bir araştırma yapmaktadırlar. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Bu sebeple de ebeveynler internetten yardım alırlar. Elçin ismin birbirinden güzel anlamlar taşıyan Türkçe kökenli bir isimdir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Elçin isminin anlamları şunlardır:

          • Deste, tutam.
          • Daha çok yaz gecelerinde öten bir böcek türü, ağustos böceği.
          • Bilmece, bulmaca.
        • 2

          Elçin Ne Demek?

          Anne ve baba adayları yeni doğacak çocukları için isim belirlerken kimi zaman kafa karışıklığı yaşayabilir. Sayısız seçenek arasından uygun ismi seçmek uzun bir süre gerektirebilir. Bunun için genellikle ince eleyip sık dokumaktadırlar. İsimlerin anlamlarını öğrenmek için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmamış isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Elçin ismi kulağa hoş gelen ve güzel anlamlar içeren bir isimdir. Elçin ismi; deste, tutam, daha çok yaz gecelerinde öten bir böcek türü, ağustos böceği, bilmece ve bulmaca anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Elçin Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler yeni doğacak çocuklarına isim seçerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Bazıları ismin kökeni üzerinde durmaktadır. İsmin hangi kökenden olduğu kimi aileler için önemlidir. Bazı ebeveynler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Kimi aileler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bunun için de genellikle Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birçok güzel anlam taşıyan isimler de bulunmaktadır. Çocuğuna Elçin ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Elçin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Elçin ismini koymak caizdir.

        • 4

          Elçin İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda adeta bir akım haline dönüşmüştür. İsim analizi, isimlerin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler de çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Elçin ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Zeki, yetenekli ve yaratıcıdırlar. Daha çok dışa dönük bir yapıya sahip olduklarını söyleyebiliriz. Yeni şeyler öğrenmeye bayılırlar. Yardımseverlik ve cömertlikleriyle bilinirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa