Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da nesli tükenmekte olan ve korunması gereken hayvanlar kategorisinde kırmızı listede yer alan çizgili sırtlan, bir köy sakini tarafından cep telefonu kamerasınca görüntülendi.

        Kovancılar ilçesine bağlı Yukarı Mirahmet köyünde yaşayan Abdulkebir Yıldırım, köy kırsalında gezdiği sırada yabani bir hayvan fark etti.

        Hayvanı incelediğinde bunun çizgili sırtlan olduğunu anlayan Yıldırım, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

        Yıldırım, yaptığı açıklamada, ilk defa gördüğü hayvanın, daha önce izlediği belgesellerden ve haberlerden çizgili sırtlan olduğunu anladığını belirtti.

        Hayvanı heyecanla cep telefonu kamerası ile kaydettiğini ifade eden Yıldırım, "Benim için güzel bir deneyim oldu. Tüm yabani hayvanlar doğaya renk katıyor. Nesli tükenmekte olan bir hayvan türü. Tüm hayvanlara sahip çıkalım, onları vurmayalım, hatta yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakalım." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa