Türkiye'nin siber ordusu!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "Vatansever siber güvenlik uzmanı arıyoruz" çağrısıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren 'hacker'lar, kurumda göreve başladı. Artık devlet için çalışan 'beyaz şapkalı hacker'lar vatandaşlar için güvenlik önlemlerini anlattı
ABONE OLBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) düzenlediği yarışmada dereceye giren hacker’lardan bazıları, BTK’da Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nde (USOM) işe girerek siber güvenlik ordusunda görev yapmaya başladı. Gazete Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre devletin ‘beyaz şapkalı hacker’ları, isimlerini ve yüzlerini gizleyerek hikâyelerini anlattı.
KADIN HACKER DA VAR
Siber Yıldız yarışmasında ‘Kırmızıbeyaz’ nick’iyle yarı- şan siber güvenlik uzmanı, bu sektörde kadınların da var olabileceğini gösterdi. Hacker dünyasında pek fazla kadın olmadığına dikkat çeken Kırmızıbeyaz, “Kadınlar, kendini geri plana atıyor. Azimle her fırsatı değerlendirerek kendimi geliştirmek istedim” dedi. Kırmızıbeyaz, teknik açıdan öğrendiği bilgileri ülke için kullanmak istediğini söyledi.