Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para GE, Doğuş GYO’dan çıkıyor - Para Haberleri

        Garanti Bankası’ndaki payını da satacağını açıklayan ancak aradan geçen zaman diliminde herhangi bir gelişme gözlenmeyen General Electric, Doğuş GYO’daki payını Doğuş Grubu’na satıyor. Borsaya yapılan açıklamada GE’nin Doğuş GYO’daki yüzde 25.5 (23 milyon 913 bin 900 TL nominal bedelli) hissesini satmak için Doğuş Holding ile görüşmelere başlandığı belirtildi. General Electric Capital Corporation, Doğuş Holding ile bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladığını ve bu kapsamda Doğuş GE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda sahip olduğu hisselerinin tamamının satılacağını açıkladı.

        DEĞERİ 20 MİLYON DOLAR

        Doğuş GYO’daki payının tamamını satan GE, bu satıştan yaklaşık 20.7 milyon dolarlık geler elde edecek. Doğuş GYO’nun İstanbul Borsası’nda oluşan piyasa değeri dün itibarıyla 88.2 milyon dolar olarak hesaplanıyor. Bu tutarın yüzde 25.5’ine denk gelen fiyat ise 20 milyon doları aşıyor. Doğuş Grubu ise bu satın alma gerçekleştikten sonra şimdiye kadar yüzde 25.5’ine sahip olduğu şirketteki payını yüzde 51’e çıkaracak. Şirketin yüzde 49’u ise halka açık olarak İMKB’de işlem görüyor. Doğuş GE Gayrimenkul hisseleri dün yüzde 5.71 kayıpla 1.32 liradan kapandı.

        GARANTİ’NİN YÜZDE 20.85’İ

        Ağustos 2005’te Garanti Bankası’nın yüzde 25.5 hissesini 1 milyar 555 milyon dolara satın alan GE, Aralık 2007’de bu hisselerin yüzde 4.65’ini 647 milyon dolara Doğuş Holding’e geri satmıştı. GE, 182 adet kurucu hisse için ise Doğuş’a 250 milyon dolar ödemişti. Ancak daha sonra GE, Garanti’deki payını satacağını açıklamıştı. GE ve Doğuş Grubu arasındaki Garanti’nin satışı sırasında yapılan anlaşmaya göre, ilk hisse alım hakkı Doğuş Grubu’nda bulunuyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa