Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

"88 bin endeksin üzerinde kaldığımız sürece tutmakta fayda var" diyen İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, “Şurası da ortada ki endekste yorulma ve zayıflık var, Şubat ayından itibaren yatay hareket ediyor. Aralık ve Ocak rallilerinin bittiğini, Şubat ayından beri 2 aydır endeksin yatay bir seyir içerisinde olduğunu ifade edebilirim” şeklinde konuştu.

Dolar kurunda ise 3.58’lere kadar düşüşlerin görüldüğü bu haftada yeniden yükselişler yaşandı. Kısa vadede 3.6450 destek seviyesini izleyeceklerini belirten Turşucu, “Bu seviyenin üzerinde seyirler inatçı ve ısrarlı bir şekilde sürdüğü sürece 3.67’yi test etme olasılığıda sürebilir. 3.67’nin üzerine yükselişler olursa yukarı yönlü hareket hızlanabilir” dedi.

Ayrıca G. Afrika’yı yakından izlemekte fayda olduğunun altını çizen Tuncay Turşucu, “Yabancı yatırımcılar açısından G.Afrika ile aynı sepette değerlendirildiğimiz için G.Afrika para birimi Rand’da oluşan ani değer kayıpları bizi de etkiliyor. Aynı şiddette olmasa da sınırlı bir şekilde etkiliyor. Dün akşam 3.63 seviyesinden 3.65 seviyesine ani yükseliş Rand’daki ani değer kaybının bir etkisiydi” dedi.

Turşucu, "Bütün bu gelişmelerin ışığında 3.6450’nin altında ısrarlı seyirler olursa bu durumda yeniden 3.60 seviyelerine gerileme şansımız devam edebilir" dedi.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ