Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para En büyük Alman bankasından Türklere özel hizmet - Makro Ekonomi Haberleri

        500 bin Türk müşteriyi hedefleyen Deutsche Bank, Almanya'da yaşayan Türkler için yeni uygulamayı 13 şubede başlattı. Türklere özel hizmetler şöyle: Türkiye'ye yılda 5 havale ücretsiz olacak. Nazar boncuklu banka kartları dağıtılacak. Çaylar ince belli bardakta ikram edilecek.

        Paranın gücü Deutsche Bank'a Türkçe konuşmayı öğretti

        Deutsche Bank, "Sizinle aynı dili konuşan banka" sloganıyla Türk müşterilerine yönelik hizmet başlattı. 13 şubede denenen proje, 5.5 milyon Euro ek iş hacmi yaratınca şube sayısı artırılıyor.

        Almanya'nın en büyük özel bankası olan Deutsche Bank (DB), ülkedeki 2.5 milyon Türk'ü kazanmak için Türkçe hizmet atağı başlattı. Çay bardaklı ve mavi boncuklu şubelerde iki dilli hizmet verilecek, ayrıca tüm bankacılık hizmetleri Türkçe görülebilecek. Türk gençlerinin projesi olarak başlayan ve 33 yaşındaki Ergün Akıncı'nın müdürlüklerinden birini üstlendiği 'Bankamız' isimli proje, önceki akşam Türk basınına verilen tanıtım toplantısıyla başladı. Şimdiye kadar, Türkler'e hizmet vermesi için bölüm bölüm dönüştürülen 13 şubede denenen projenin 2 bin yeni Türk müşteri getirdiği ve 5.5 milyon Euro'luk ek iş hacmi yarattığı belirlendi. 1 Nisan'dan itibaren, kapısında çay ve nazar boncuğu bulunan şube sayısı 24'e çıkarılacak, 70 de yeni Türkçe- Almanca'yı iyi bilen eleman alınacak. Halen projede 30 Türk kökenliğinin çalıştığı ve alınacak elemanlarla sayının 100'e ulaşacağı açıklandı. İlk kez bu kadar geniş kapsamlı bir Türkçe hizmet veren bankacılığı başlatan Alman devi Deutsche Bank, ana hedefini, "Türkler'in ülkeye ekonomik uyumu" olarak açıkladı.

        DB, TÜRKÇE KONUŞUYOR

        Bankamız projesinin yönetim kurulu başkanı Ulrich Christmann, "DB, Türkçe konuşuyor ve sizinle aynı dili konuşan banka, sloganıyla Türkler'e ulaşmak istiyoruz. Türk insanına, Türk kültürüne uygun hizmet başlatıyoruz. Ekonomik uyum, kültürel uyumun ön koşuludur. Başlattığımız proje, göçmenlerin kendi ana dilinde ve kültüründe hizmet almasını sağlayacak" dedi. Projeyle ilgili bilgi veren Ergün Akıncı da, Deutsche Bank'ın, Türkler'in kültürlerine sahip çıktığını ve onları kabullenme hissi verdiğini söyledi. Akıncı, "Projemiz sadece Türkler tarafından değil, Almanlar tarafından da çok iyi karşılandı. Türk ve Almanlar'ın yıllarca yan yana olduğu bölgelerde çok iyi sonuçlar aldık. Özel hazırlanan Türkçe broşürlerimizde de Türk kültürünü ön plana çıkaran temaları işledik. Bankamız'la insanlar bizde kendini bulacak. Tüm Türkler'i kucaklayacağız" dedi. Hedefin, "Ekonomik entegrasyon" olduğunu açıklayan Ulrich Christmann, "Proje başladığında Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik bize mektup yazdı ve teşekkürlerini iletti" diye bilgi verdi.

        Mavi boncuk dağıtıyor

        Alman bankacılık devinin hazırladığı broşürlerde Türk kültürü ön plana çıkarılıyor. Mavi boncuklu banka kartları dağıtılacak. Mavi boncuklu araba anahtarının yanı sıra bilezikler, Türk mezeleri ve çay öne çıkarılan temalar. Banka yeni hesap açtıran ya da bankayı tavsiye edenlere Türkiye'deki 4 büyük futbol takımının formalarını dağıtacak.

        Türkler yüreğiyle alışveriş yapıyor

        Christmann, projeyle Türkler'e anadilde seslenmenin önemini fark ettiklerini belirterek, "Türkler yüreğiyle alışveriş yapıyor. İnsanlar ev almazsa, buralı olduğunu hissetmezse kültürel uyuma ulaşamazsınız. Bu projemiz uyuma büyük katkı sağlayacak" dedi.

        Türkiye'ye 5 havale ücretsiz

        Önümüzdeki üç ayda Türkçe konuşulan şube sayısının 52'ye çıkacağı vurgulanırken, özel bazı hizmetlerin de sunulacağı belirtildi. Hizmetlerden bazıları şöyle:

        * Türkiye'ye yılda 5 havale ücretsiz olacak.

        * Türk insanın kültürüne göre, evlenme, askerlik kredisi gibi özel krediler kullandırılacak. Yüzde 50 aile indirimli hesap açılabilecek.

        * Nazar boncuklu banka kartları dağıtılacak, bu sistem daha sonra geliştirilecek.

        SABAH

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa