Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Casus kamera' ve 'böcek'e sınır geliyor - Makro Ekonomi Haberleri

        CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yasa dışı dinlendiği iddialarıyla gündeme gelen ve yasa dışı dinlemelerin meclis tarafından araştırılmasında son noktaya gelindi. Yasa dışı dinlenmelerle ilgili olarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, casus yazılım program ve araçlarının satışına düzenleme getirilmesi önerisinde bulunacak.

        AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün başkanlığını yaptığı Meclis Araştırma Komisyonu’nun taslak raporunu tamamladığı ve bu hafta içinde üyelere dağıtılacağı öğrenildi.

        Edinilen bilgilere göre; Komisyon, bilgisayar ile cep telefonlarına yüklenerek yasadışı dinleme ve izleme yapma olanağı sağlayan ve internet ortamında satışa sunulan casus yazılım programları ile araçlarının satışına düzenleme getirilmesi önerisinde bulunacak.

        Komisyon, kullanıcılara ait önemli bilgileri ve yaptığı işlemleri, kullanıcının haberi ve isteği olmadan üçüncü taraflara aktarılmasını sağlayan casus yazılım programları ile "casus kamera", "böcek" diye nitelenen araçların satışının yanı sıra, ithaliyle ilgili de düzenleme yapılmasını isteyecek.

        ANKA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa