İstanbul Yeni Havalimanı uzaydan da görülüyor
Havalimanının yolcu terminali binası 1.3 milyon metrekare ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminal binası olacak. İlk etapta yılda 90 milyon yolcuya hizmet sunulacak
ABONE OLDünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın yüzde 61.75’i tamamlanırken 76.5 milyon metrekarelik alan üzerinde inşa edilen mega proje, uzaydan da görülebiliyor. Dünya havacılığının merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk etabı 29 Ekim 2018 yılında açıldığında da gece uzaydan ışıl ışıl haliyle de dikkat çekecek.
Habertürk’ten Gökhan Artan'a özel açıklamalarda bulunan İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, "O kadar büyük bir proje ki uzaydan görülebilecek bir iş bu. Helikopterle bile tamamını göremiyoruz. Dünyanın en büyük havalimanı yapılanması. Uçaktan baktığımızda ancak tüm alanı görebiliyoruz" dedi.