Makarnalık durum buğdayının tonu bin liradan satılıyor
Bu yıl toplam buğday üretiminde yüzde 6 artışla yaklaşık 22 milyon ton ürün alınması bekleniyor. Türkiye, makarnalık durum buğdayı üretiminde dünyanın dördüncü büyük ülkesi olarak ton fiyatı bin liradan başlıyor
ABONE OLBu yıl toplam buğday üretiminde yüzde 6 artışla yaklaşık 22 milyon ton ürün alınması beklenen Türkiye'de, sanayiciler TMO'nun açıkladığı alım fiyatlarını olumlu karşıladı. Bakanlığın açıkladığı fiyatların dünya buğday piyasalarıyla uyumlu olduğunu belirten Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, "Türkiye, makarnalık durum buğdayı üretiminde dünyanın dördüncü büyük ülkesi. Hem kalite hem miktar açısından dünyada önemli bir oyuncu" dedi.
İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Sanayiciler, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı buğday alım fiyatlarından memnun. TMO'nun geçen yıl bin liradan aldığı makarnalık durum buğdayının fiyatında bu yıl bir değişiklik yapılmazken, geçen yıl tonu 910 lira olan Anadolu Kırmızı Sert Buğday'ın tonu bu yıl yüzde 3.2 oranındaki artışla 940 lira olarak açıklandı. Özellikle makarnalık buğdayın tonunun bu yıl da bin liradan alınacak olması, sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.