Mehmet Müezzinoğlu: Niyetimiz bir an önce sorunu çözmek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatında işçilere mevcut çalıştıkları işyeri için 3 seçenek planlandığını söyledi
ABONE OLÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatında işçilere mevcut çalıştıkları işyeri için 3 seçenek planlandığını söyledi. Son 50 yıla bakıldığında kıdem tazminatından istifade eden işçilerin toplam işçilerin yüzde 25’ini geçmediğini savunan Müezzinoğlu, “Sistemin ana hatası, çalışanın alın terinin karşılığı paranın biriktiği yerin işverenin kasası olmasıdır” dedi.
Gazete Habertürk'ün haberine göre işçinin 20-25 yıllık kıdem tazminatının, işverenin ekonomik durumu bozulunca tehlikeye girdiğini belirten Müezzinoğlu, 13 milyon işçinin 10 milyonunun bu şekilde mağduriyet yaşadığını söyledi.