Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasabi, ülkenin ulusal petrol şirketi Aramco'nun Petrol Ofisi AŞ için ikinci tur teklif verenler arasında olduğu yolundaki haberlere ilişkin, "Aramco büyük bir global şirket, Türkiye’de de doğru fırsatlarla ilgileniyor. Şirket, Türkiye’de özellikle rafinaj, depolama ve dağıtım alanındaki fırsatları değerlendirebilir." dedi.

Kasabi, yaptığı açıklamada, Aramco'nun vizyonu ve Suudi Arabistan ile Türkiye'nin ticari ilişkilerinin gelişim sürecini değerlendirdi.

Aramco'nun Türkiye’de özellikle petrokimya alanında faaliyet gösteren şirketlerle ilgilendiğini belirten Kasabi, 3 Ekim ayında İstanbul Dünya Enerji Kongresi sırasında, Aramco 18 Türk şirketiyle mutabakat zaptı imzaladı. Bu anlaşma Türk şirketlerinin Aramco'nun çeşitli projelerinde ihaleye girmesini kolaylaştıracak. Aramco büyük bir global şirket, uluslararası anlamda her alandaki uygun yatırımları değerlendirmeye hazır, Türkiye’de de doğru fırsatlarla ilgileniyor. Şirket Türkiye’de özellikle rafinaj, depolama ve dağıtım alanındaki fırsatları değerlendirebilir." ifadesini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ