Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Saliha ÇOLAK / GAZETE HABERTÜRK

TBMM’ye sunulan teklifin kapsamı genişletilerek yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına sağlanan dövizle askerlik, tüm hak sahipleri için 6 bin Euro’dan bin Euro’ya indiriliyor. 3 yıl yurtdışında işçi ya da işveren olarak bulunan herkes bu haktan yararlanabilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışmaya neden olan düzenlemeye muhalefet, “Askerlik ucuzlatılıyor mu?” diye tepki gösterdi.

125 BİN YERİNDE 557 BİN KİŞİ YARARLANACAK

BİN EUROYA DÖVİZLE ASKERLİK TARTIŞMASI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eleştirileri yanıtlarken, çifte vatandaşlığa sahip 90 bin yükümlünün, 6 bin Euro’luk dövizli askerlik bedelini ödeyemedikleri için Türk vatandaşlığından çıkmak istediklerini söyledi. Yılmaz şöyle konuştu: “Kişinin 3 çocuğu varsa, 18 bin Euro eder. Oradaki Türklerin durumu, ‘6 bin Euro ne ki?’ şeklinde değil. Nasıl Türkiye’de işsizlik varsa, Almanya’da, İngiltere’de, İspanya’da da var. Askerlik veya dövizle askerlik bedelinin yüksekliği gibi gerekçelerle Türk vatandaşlığından çıkma eğilimi vakıadır.”

MUHALEFET GENİŞLEMEYE TEPKİ GÖSTERDİ

MHP’li üyeler terörle mücadele varken indirime tepki gösterirken, CHP’li Zekeriya Temizel, bir vatandaşın, “Askerliği ucuzlatıyor musunuz?” diye sorduğunu söyledi, HDP’li Garo Paylan ise kamu vicdanını rahatsız eden bir mesele olduğunu söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ