Dolar haftanın ilk gününde dalgalanarak 3.66 seviyesine geldi
Referandumun resmi olmayan sonuçlarının erken seçim ihtimalini ortadan kaldırması sonucu gerileyen dolar/TL Paskalya nedeniyle Avrupa piyasalarının tatil olması sonucu işlem hacimlerinin düşük kaldığı haftanın ilk gününde dalgalandı
ABONE OLGüne 3.63 seviyelerinde başlayan dolar/TL, sabah saatlerinde düşük hacimli piyasada 3.68 seviyesini aşarak referandum sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi.
Günün kalanında dolar/TL 3.66 civarında hareket ederken, yarın Avrupa piyasalarının açılmasıyla yabancı yatırımcının tavrının netleşmesi ve piyasanın yön bulması bekleniyor.
Analistlere göre piyasalar için önümüzdeki dönemde ana gündem konuları siyasi gelişmeler, AB ile ilişkiler, idam referandumu, yapısal reformlar ve jeopolitik riskler olacak.
Cuma gecesi elektronik işlemlerde ani bir yükselişle 3.74 seviyesini aşan ve 3.7220 seviyesinden kapanan dolar/TL dün gece yarısından hemen önce ise 3.6325/3.6400 seviyesinde işlem gördü.