Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bakanı Nihat Zeybekci, 8. İstanbul Finans Zirvesi'ne katıldı. Bakan Zeybekci burada yaptığı konuşmasında, Orta Vadeli Plan'da açıklanan 2018 yılı motorlu taşıtlar vergisinde yapılan değişiklik konusunda değerlendirmelerde bulunarak, "Kurumlar vergisinin ve motorlu taşıtlar vergisinin ekonomimizdeki üretimi ve tüketimi negatif anlamda etkileyeceğini zannetmiyorum" dedi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Zeybekci, bankaların faiz oranlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bunu tek taraflı görmemek lazım. Esneyecek yerler var mı? Kesinlikle var. Reel piyasa anlamında baktığımız zaman enflasyon ve faizler arasındaki boşluğa baktığımız zaman, paranın maliyetine ve paranın fiyatına baktığımız zamanda esneyecek olan geniş bir alan var. Burayı iyi tahlil etmek lazım. Bankacılık sektörü ile hükümet oturup, ilgili bakanlıklar, departmanlar, otoriteler oturup, bu maliyetleri neden aşağıya çekemiyoruz diye konuşması lazım. Bu maliyeti etkileyen faktörler ne? Rahatlayan, problemlerine halletmiş olan bir Türkiye'de karşılık oranlarını bir daha gözden geçirmek, paranın üzerindeki maliyetlere bakma lazım. Aksi takdirde hükümet olarak biz bunun yolun buluyoruz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ