Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Washington Chavez sonrasına hazırlanıyor

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in 14 yıl önce iktidara gelmesiyle Venezüella’da başlayan Amerikan karşıtı siyasetten rahatsız olan ABD yönetimi, Devlet Başkanı’nın kansere yenik düşmesi halinde iki ülke ilişkilerini yeniden iyileştirmenin yollarını arıyor.

        Geçen ay Küba’nın başkenti Havana’da yeniden ameliyat olan ve o günden bu yana kamuoyunun önüne çıkmayan Chavez’in sağlık durumu hakkında çelişkili açıklamalar gelmeye devam ederken, Beyaz Saray Chavez sonrası dönem için hazırlıklarına başladı.

        GÖRÜŞME TRAFİĞİ

        Washington bunun için öncelikle, Chavez’in halefi ilan ettiği yardımcısı Nicolas Maduro’yla iletişime geçti. ABD Dışişleri’nin Batı Yarımküre İşleri’nden Sorumlu Sekreter Yardımcısı Roberta S. Jackson’ın, geçtiğimiz aylarda Maduro’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi. Ayrıca bazı Amerikan Dışişleri yetkililerinin de, Venezüella’nın Amerikan Devletleri Organizasyonu’ndaki büyükelçisiyle görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor.

        ABD Dışişleri, görüşmelerin öncelikle iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulması için iletişim kanalları kurmayı amaçladığını vurguluyor. Siyasi analistler de, Chavez’in ölümü halinde bile, Caracas yönetiminin Amerikan karşıtı tutumundan çabucak vazgeçmesinin mümkün olmadığı görüşünde. r Washington, Chavez sonrasına hazırlanıyor

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa