Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Başbakan böyle tatil yapar mı?

        İNGİLTERE Başbakanı David Cameron’un 40 yaşına giren eşi Samantha’ya doğumgünü hediyesi olarak verdiği İspanya tatilinin fotoğrafları, İngiltere’de tartışma yarattı.

        Cameron’un ‘halk tipi’ tatilinin yanında, hiçbir güvenlik önlemi almadan halkın arasına karışması da şaşırtıyor.

        Ülkede kamu sektörü başta olmak üzere birçok alanda kesinti yapıp vergi artışı nedeniyle eleştirilen Başbakan Cameron, eşi ile İspanya’ya ekonomik havayolu şirketi Ryanair’in uçağı ile gitti.

        GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Başkent Londra yakınlarında bulunan Stansted Havalimanı’nda diğer yolcularla birlikte bekleyen Başbakan, yine güvenlik şeridinden geçerken de kuyruğa girdi. Cameron’ların bu durumları İngiliz gazeteleri tarafından görüntülendi. Çift yine İspanya’da Granada’daki tatilleri için lüks bir otel yerine 3 yıldızlı bir otelde kaldı. 3 çocuğunu İngiltere’de bırakan Cameron çifti, İspanya sokaklarında el ele tutuşup gezdi. Korumasız tatile çıkan Cameron’un otelin balkonunda da şortlu bir şekilde gazeteciler tarafından görüntüsü çekildi.

        ‘Bir başbakanın ‘istediği gibi seyahate çıkma’ lüksü yok’

        RECAİ BİRGÜN (İzmir Milletvekili-Eski başbakan koruma müdürü): Bir başbakanın güvenliğini hiçe sayarak sıradan bir vatandaş gibi seyahat etmesi, havalimanında beklemesi güvenlik açısından kesinlikle doğru değil. Çünkü bir başbakanın güvenliği ülkeyi, ekonominin gidişatını doğrudan etkiler.

        ‘Sıradan davranan başbakanın halkla ilişkiler planıdır’

        BETÜL MARDİN (İmage Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım’ın Onursal Başkanı): İngiltere ekonomik problemlerle uğraşıyor. Böyle bir dönemde ancak bu mütevazı şartlarda tatile çıkabilirdi. Bu tamamen bir halkla ilişkiler planı. Ama yutturamadıklarına göre çok da başarılı bir plan olmamış.

        GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        GAZETE HABERTURK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa