AP: Hac faciasında ölü sayısı en az 2 bin 110
Associated Press, geçen ay Hac'da meydana gelen izdiham faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının en az 2 bin 110 olduğunu öne sürdü
Amerikan Associated Press haber ajansı, 24 Eylül’de Mina’da meydana gelen ve resmi rakamlara göre 769 kişinin hayatını kaybettiği izdiham faciasında ölü sayısının en az 2 bin 110 olduğunu iddia etti. Suudi yetkililer 934 kişinin de yaralandığını belirtiyor.
Haber ajansı, dün akşam saatlerinde facianın ele alındığı bir toplantı yapıldığını ve toplantıyı Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Abdülaziz’in yönettiğini iddia etti.
Suudi yetkililer 26 Eylül’den bu yana ölü sayısında bir değişiklik açıklamıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Şimdiye kadar en çok ölümlü Hac faciası 1990 yılında 1426 kişinin yaşamını kaybettiği izdiham olarak biliniyor.