Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya NATO, ABD ve Rusya'dan saldırıları kınama mesajı geldi

        ABD yönetimi,Tunus, Fransa ve Kuveyt'teki terör saldırılarını kınadı.

        Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, yaptığı yazılı açıklamada, "düşünce ve dualarının, bu çirkin saldırının kurbanları, yakınları ve bu üç ülkenin halkıyla olduğunu" belirtti.

        Earnest, "Terörizmin hiçbir toplumda yeri yoktur ve ABD terörist aktörlerle mücadelede ve dünya genelinde şiddet içeren radikalizme karşı koymada uluslararası ortaklarıyla yakın çalışmayı sürdürecek" ifadesini kullandı.

        "TETİKTE OLUN"

        ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johson da açıklamasında, "Tunus, Fransa ve Kuveyt'teki saldırıların küresel terör tehditlerinin gitgide evrildiğini hatırlattığını" ifade ederek bu ülkelerin halklarının yanında olduklarını ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yasını tuttuklarını belirtti.

        JOHNSON ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

        "Özellikle 4 Temmuz (Bağımsızlık Günü) bayramının yaklaştığı bu günlerde, ABD'de İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI, bildiklerimiz ve gördüklerimiz hakkında eyalet ve yerel güvenlik birimleriyle iletişimde kalmayı sürdürüyor. Tüm güvenlik birimlerini teyakkuzda ve hazırlıklı olmaya davet ediyoruz. Amerikan halkını korumak için gerektiği ölçüde hem açık hem gizli güvenlik tedbirleri alacağız. Amerikalıları da kamuoyuna açık etkinliklere katılmaya ve bu yaz mevsiminin keyfini çıkarmaya ancak her zaman tetikte olmaya teşvik ediyoruz."

        Pentagon Sözcüsü Steve Warren da bir soru üzerine, bu üç saldırının birbiriyle olası bağlantıları hakkında bir yorumda bulunmazken, "Bu saldırıların koordine edilmiş mi yoksa tümüyle birbirinden bağımsız mı olduğunu tespit etmek için çok erken. Bunu henüz bilmiyoruz" dedi.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın brifinginde benzer bir soruyu yanıtlarken, "bu saldırıların taktiksel düzeyde koordine edildiğine dair bir işaret görmediğini" söyledi.

        NATO'DAN KINAMA MESAJI

        Stoltenberg, yazılı açıklamasında, Tunus'ta bir otele düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 28 kişinin ailelerine ve hükümete başsağlığı dileyerek "Tunus'taki korkunç saldırıyı şiddetle kınıyorum. Böyle mide bulandırıcı şiddetin hiçbir mazereti olamaz" ifadesini kullandı.

        Jens Stoltenberg, Kuveyt'te Şiilere ait İmam Sadık Camisi'ne düzenlenen intihar saldırısını da kınadığını kaydetti.

        PUTİN ENN KESKİN ŞEKİLDE KINADI

        Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin, Tunus'taki turistik iki otele düzenlenen terör saldırısını en kesin şekilde kınadı.

        Kremlin'den yapılan açıklamaya göre,PutinTunus Cumhurbaşkanı El-Bacı Kaid es-Sibsi'ye gönderdiği taziyesinde terör saldırısıyla ilgili derin üzüntü duydukarını belirterek başsağlığı iletti.Putin, ölen insanların aile ve yakınlarına taziyelerini iletirken, yaralılara acil şifalar diledi. Kremlin açıklamasına göre Rusya Devlet Başkanı terör saldırısını en kesin şekilde kınadı.Putinayrıca terör tehditine yönelik mücadele bağlamında Rusya'nın Tunus'la sıkı karşılıklı işbirliği yapmaya hazır olduğunu da vurguladı.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa