Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik 1 yıldır Tayland’da gözaltında tutulan 17 kişilik Uygur aileye Türkiye pasaport ve seyahat izni verdi. Aile cuma günü serbest kalabilir

        HT GAZETE

        Tayland’a yasadışı yollardan girdiği gerekçesiyle 1 yıldır gözaltında tutulan Uygur bir aileye Türkiye sahip çıktı. Mart 2014’te Kamboçya sınırından geçerken tutuklanan 17 kişilik Taklimakan Ailesi’ne, Türk pasaportu ve seyahat izni verildiği bildirildi. Başkent Bangkok’ta dün görülen davada ifade veren Türkiye Büyükeçiliği Maslahatgüzârı Ahmet Idem Akay, “Bu insanlar Türk vatandaşıdır. Türk pasaportları vardır. Bu insanlar Türkiye’ye gitmek istiyor ve biz buna izin vermiş durumdayız” dedi. Mahkemede ifadesi alınan Çinli diplomat ise, ailenin Çin vatandaşı olduğunu ve Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşadığını ileri sürdü ve Taklimakan Ailesi’nin Çinli makamlara iade edilmesi gerektiğini savundu. Mahkeme kararını cuma günü açıklayacak.

        GÖZALTINDA 2 BEBEK

        Taklimakan Ailesi yaklaşık bir yıldır Bangkok’taki Suan Plu Göçmen Gözaltı Merkezi’nde tutuluyor. Ailenin iki yeni üyesi gözaltı merkezinde gözlerini dünyaya açmıştı. Ailede 10 yaşın altında 11 çocuk daha bulunuyor. Aynı merkezde Uygur asıllı 200’den fazla kaçak göçmen tutuluyor. Çin gözaltındakilerin vatandaşı olduğunu belirtip iadesini istiyor. İnsan Hakları Gözlem Örgütü ise iade edilmeleri halinde Uygur göçmenlerin ağır cezalara çarptırılabileceği, işkenceden geçirilebileceği ve hatta idam edilebileceği uyarısında bulunmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa