Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

KEMAL PEHLİVANOĞLU/HABERTURK.COM

Neredeyse bir ay gibi kısa bir sürede, Kuzey Afrika'da pek çok ülkede hükümetler domino taşları gibi ya yıkılıyor ya da sarsılıyor. Hergün hatta bazen aynı gün içinde başka bir ülkeye isyanların sıçradığını görüyoruz. Halk hareketlerinin böylesi bir süratle yayıldığına daha önce hiç şahit olmamıştık herhalde. Neredeyse bir Twitter mesajı hızıyla seyreden olayları takip etmek oldukça zor. Neler olup bittiğini anlamak ise daha da zor. Sonradan ortaya çıkan veya çıkacak bilgiler olaylara yaklaşımımızı değiştirebilir.

Acaba bundan dört yıl önce, 2008 yılında ABD'de New York City'de düzenlenen bir organizasyon bugünkü gelişmelere bir ışık tutuyor olabilir mi?

"Center for Global Research" yazarı Tony Cartallucci'ye göre evet. "Google's Revolution Factory - Alliance of Youth Movements: Color Revolution 2.0"( Google Devrim Fabrikası- Genç Hareketler İttifakı:Renk Devrimi 2.0) adlı makalesinde belki birçoğumuzun gözünden kaçan bundan dört sene önce düzenlenmeye başlanan bir zirve toplantısıyla uluslararası bir dijital aktivizm hareketine dönüşen movement.org'a işaret ediyor.

ABD'de temelleri atılan 'Genç Hareketler İttifakı'nın amacı internet ve sosyal medyayı kullanarak etkili kampanyalar düzenlemek

Dünyanın çeşitli yerlerinden dijital aktivistlerin biraraya getirildiği New York City'de 2008'de düzenlenen "Alliance of Youth Movements Summit"'ten(Genç Hareketler İttifakı Zirvesi) movements.org doğdu. Resmi sitesinde oluşum amacını dünyanın çeşitli bölgelerinde sosyal değişimler yaratmak adına internet ve sosyal medyayı kullanarak etkili kampanyalar düzenlemek için bilgi alışverişinde bulunmak, eğitim kaynakları ve imkanlarıyla aktivistler arasındaki başarılı eylemleri ve deneyimleri paylaşmak olarak adlandırıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ