Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Şahram Emiri, Tahran havaalanına gelişinde basına yaptığı açıklamada, uranyum zenginleştirme tesisleri Natanz ve Fordo ile hiçbir ilgisi olmadığını söyleyerek, "Bu İran'ın üzerinde baskı kurmak için Amerikan hükümetinin bir oyunu" dedi.

Gülümseyen ve zafer işareti yapan İranlı bilim adamı, "Nükleer alanda hiçbir araştırma yapmıyorum. Herkese açık ve hiçbir gizliliği olmayan bir üniversitede çalışan basit bir araştırmacıyım. Amerikalı ajanlar, benden Amerikan medyasına ABD'den sığınma talep ettiğimi ve beraberimde askeri nükleer program konusunda gizli bilgiler içeren belgeler ve bir dizüstü bilgisayar getirdiğimi söylememi istedi" diye konuştu.

Amerikalıların kendisine bu açıklamayı CNN televizyon kanalında 10 dakikalık bir röportajda yapması için 10 milyon dolar teklif ettiğini öne süren Emiri şunları söyledi:

"Allah'ın yardımıyla direndim. Hiçbir İranlı ülkesini dışarda para karşılığı satmayı kabul etmez. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın orada özgür olduğum ve istediğim yere gidebileceğim açıklamalarına çok şaşırdım. Özgür değildim ki! Silahlı ajanların elindeydim. Son iki ay en kötü psikolojik işkencelere maruz kaldım. Sorguların bazılarına İsrailliler de katıldı ve beni İsrail'e transfer etmek için bir planları olduğu aşikardı."

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi de Emiri'nin gelişinde yaptığı açıklamada, İran medyasına göre, Malek Aştar Üniversitesinde tıbbi radyo-izotop araştırmacısı İranlı bilim adamının İran'da bir yılı aşkın süredir esir tutulan 3 Amerikalının serbest bırakılması karşılığında özgürlüğüne kavuştuğu iddialarını reddetti.

Amerikan Washington Post gazetesinin, ismini açıklamak istemeyen bir Amerikalı resmi kaynağı dayanarak verdiği haberde de, Emiri'nin İran'ın tartışmalı nükleer programıyla ilgili bilgileri vermek için CIA'den 5 milyon dolar aldığı belirtildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ