Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

1985'te 12 yaşındayken bir mülteci kampından çekilmiş fotoğrafıyla National Geographic'e kapak olan ve dünya çapında tanınan 'Afgan Kızı' Sherbat Gula ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Pakistan'da kimlik belgesinde sahtecilik iddiasıyla tutuklanan Gula'nın, kefaletle serbest bırakılacağı açıklandı.

Gula'nın tutuklanmasıyla ilgili konuşan Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Khan; "Bu dosyayı yeniden gözden geçirmek zorundayız. Çünkü o bir kadın ve olaya insani bir açıdan bakmalıyız." dedi.

Gula ile ilgili olabilecek en kısa süre içinde bir kefalet belirlenmesini talep edeceğini belirten Khan; "Ona karşı suçlamaları düşürürsek, onu sınırdışı ederiz veya Pakistan'da geçici bir süre yaşaması için vize veririz. Ancak o zaman bu işin arkasındakilerle, ona sahte kimlik hazırlayanlarla ilgili suçlamaları da düşürmek zorunda kalırız. Burada asıl suçlu onlar ve onların bu işten yakalarını kurtarmalarını istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınarak tutuklanan Gula'nın 2014'te sahte belgeler kullanarak Şerbet Bibi ismiyle Pakistan kimliği aldığı ancak yapılan araştırmanın evrakların sahte olduğunun anlaşıldığı açıklanmıştı.

HABERTURK.COM

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ