Cerablus'a 3 yıl aradan sonra elektrik verildi
Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenen Cerablus'a Türkiye'den bugün 17.50 itibariyle resmen elektrik akımı verildi.
ABONE OLFırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenen Cerablus'ta günlük yaşamı normale döndürmek için Türkiye tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları hızla sürüyor. Karkamış- Cerablus arasındaki elektrik hattı çalışmasının tamamlanmasının ardından Karkamış'tan Cerablus'a bugün elektrik akımı verilmeye başlandı.
3 YILDAN SONRA ELEKTRİĞİ KAVUŞTULAR
Gaziantep'in Karkamış ilçesinde çalışmalar tamamlanıp Karkamış'taki trafo devreye alındıktan sonra Cerablus'taki çalışmaların da tamamlanmasıyla Türkiye'den Cerablus'a verilen elektrik Karkamış üzerinden Suriye topraklarına ulaşmış oldu. Böylece Cerabluslu vatandaşlar 3 yıl aradan sonra yeniden elektriğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.