Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Resmi temaslarda bulunmak üzere Erbil'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'yle görüştü.

Irak temasları kapsamında dün Bağdat'ta Irak Başbakanı Abadi'yle görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün IKBY Başkanı Mesud Barzani'yle bir araya geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak temasları kapsamında Mesud Barzani'yle düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

"BU YAPI IRAK'IN GELECEĞİNİN GARANTİSİ"

Irak ve Kürt bölgesinin güvenliğinin Türkiye için en önemli konular arasında yer aldığını belirten Davutoğlu, "Türkiye, Kürt bölgesinin güvenliği için gereken her desteği verecektir" dedi.

Davutoğlu, Irak'taki siyasi yapılanma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Irak'ta kimse siyasi yapıdan dışlanmamalı herkes temsil gücüne ulaşmalı" cümlelerine yer verdi.

Başbakan Davutoğlu, "Irak'ta bütün etnik, mezhebi, dini grupların hak ettiği temsil gücüne ulaştığı, herkesi kapsayan bir siyasi yapının oluşması hepimizin tercihidir ve bu yapı Irak'ın geleceğinin garantisidir" açıklamasında bulundu.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ