Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Diyarbakır'ın Lice, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 60 köy ve mezrada, terör örgütü PKK'ya yönelikoperasyonlar nedeniyle 6 Şubat günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Düzenlenen operasyonda 3 sığınak ve 1 doğal mağara bulunup imha edilirken, bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

DHA'nın haberine göre; Diyarbakır Valiliği operasyonda 3 ton esrar maddesi ele geçirildiğini açıklarken, bir güvenlik korucusunun da kendi silahının kazaen ateş alması sonucu şehit olduğunu bildirdi.

Diyarbakır'ın 4 ilçesine bağlı 60 köy ve mezrada 6 Şubat günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "İlimiz Lice, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, 6 Şubat 2018 Salı günü saat 05.00´den itibaren duyurulan yasaklama kararı 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 24.00 itibariyle kaldırılmıştır."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ