Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR'da, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın, gözaltına alınıp görevden uzaklaştırılarak yerine Vali Ali Çelik'in başkan vekili olarak atanmasını protesto etmek amacıyla izinsiz toplanan grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Atılan taşla 2 polisin başından yaralandığı olaylarda 2 gösterici gözaltına alındı.

        Hakkari Belediye Başkanı DEM Partili Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp görevden uzaklaştırılması ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in belediye başkan vekili olarak atanmasını protesto eden Diyarbakır'da aralarında DEM parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri toplandı. Kayapınar ilçesi Huzurevleri’nde toplanan gruba polis, Valilik yasağını hatırlattı. Ancak buna rağmen gruptakiler yürüyüş yaptı. Diclekent Bulvarı üzerinde yürüyüş yapan polis ile grup karşı karşıya geldi. Tüm uyarılara rağmen grup yürüyüş yapmak istedi, ancak polis grubun önünü kesti. Trafiğin kapatıldığı yürüyüşte grup içerisinden polise taş fırlatıldı. Atılan taşların isabet ettiği 2 polis memuru başından yaralandı. Polisin müdahalesiyle 2 kişi gözaltına alındı.

        Polis bölgede güvenlik önlemi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa