Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Sami Kohen vefat etti

        Tür basınının duayen isimlerinden Sami Kohen, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Kohen, 93 yaşındaydı.

        SAMİ KOHEN KİMDİR?

        Sami Kohen 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteci Albert Kohen'in oğlu olan Sami Kohen 1939-1949 yılları arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarttığı "La Boz de Türkiye" (Türkiye'nin Sesi) gazetesini babasının vefatından sonra Türkçe olarak önce "Türkiye'nin Sesi" ve sonra "Haftanın Sesi" adları altında yayınladı. Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. 1954 yılında Milliyet gazetesine katıldı.

        Sami Kohen’e “Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü” törenle verilmişti.
        Sami Kohen’e “Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü” törenle verilmişti.

        Milliyet Gazetesi'ndeki köşe yazarlığının yanı sıra ABD'de yayınlanan "Christian Science Monitor" ve New York Times gazetelerinde de makaleler yazdı. 1954 yılından bu yana aralıksız olarak Milliyet Gazetesinde yazarlık yapan Kohen, gazetecilik anılarını bu yıl yayınladı: “Sami Kohen Anlatıyor: Ver Elini Dünya. 70 Yıllık Gazetecilik Serüveni"

        Habertürk yazarı Murat Bardakçı, 9 Temmuz'da bu kitap vesilesiyle kaleme aldığı yazıda Milliyet gazetesinde birlikte çalıştığı Sami Kohen'i şöyle anlatmıştı: "Basınımızda dış haberciliği ve dış haberler sayfalarını kalıcı hâle getiren gazeteci, Sami Kohen’dir. Türk gazetelerinin sadece günlük dış haber sayfaları değil, dış haberci kadroları da hem Sami Ağabey’in, hem de 1954’te çalışmaya başladığı Milliyet’tin başında bulunan Abdi İpekçi’nin çabası ile hayata geçmiştir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa