Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar SHOW TV "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" 5.sezon ne zaman başlıyor? Didem Arslan Yılmaz özel röportaj - Magazin haberleri
        • 7

          "SORULARIN YANITINI BULMAK İÇİN 24 SAAT ESASLI MESAİ İLE ÇALIŞIYORUZ"

          * Düğüm olmuş birçok olayı sabırla üzerine giderek ve araştırarak çözdünüz. Hayatınızın her anında kafanızda işiniz mi var, Sherlock Holmes gibi olayları birbirleriyle birleştiriyor, ipucu mu arıyorsunuz yoksa stüdyodan çıkınca ertesi güne kadar olayları nadasa mı bırakıyorsunuz?

          Ben ve ekibim inanın gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Nadasa bırakma, üç saatlik yayının ardından her şeyi unut öyle bir durum asla söz konusu değil. Çünkü bir dosyayı ele alıyorsunuz a’dan z’ye her şeyini didik didik ediyoruz. Tabii bir de yayınlarımız sırasında çok önemli ihbarlar geliyor o ihbarları değerlendirip soruşturmayı yürüten sayın savcılarımıza ya da kolluk kuvvetlerine iletiyoruz. Amacımız o cinayetin ya da şüpheli kaybın çözülmesine yardımcı olmak. Ben gazeteciyim, doğru sorular sorarak, çelişkileri öne çıkararak ve üzerlerine giderek düğümleri çözüyorum. O çelişkilerin üzerlerine gitmek, soruların yanıtını bulmak için 24 saat esaslı mesai ile çalışıyoruz. Yani olay stüdyoda bitmiyor yayından sonra da devam ediyor. Örneğin geçen yıl incelediğimiz bir konumuz vardı, Türkiye’nin de çok konuştuğu bir olaydı “kaza” olarak görülen 5 çocuk ve bir annenin hayatını kaybettiği Şanlıurfa’daki olay, aile bize başvurdu ve bunun bir kaza değil cinayet olduğunu damatlarının kızlarını ve 5 torununu öldürdüğünü iddia etti. Konuyu ilk duyduğumda “Yok artık, bir baba nasıl eşini ve 5 küçük yavrusunun içinde bulunduğu aracı bir kanala sürüp öldürebilir” diye düşündüm. Ekibimle dosyayı inceledik ve çok fazla soru işareti bulduk. Önce aileyi sonra da şüpheli damadı stüdyomuzda konuk ettik, her iki tarafı da dinledik. Ben her zaman çocuk ve kadınlardan tarafım bunu hep söyledim ama sonuçta devam eden bir soruşturma da var. İnanın tarafsızlığımı korumakta zorlandım. Ve bu yayınlarımızda ortaya koyduğumuz çelişkiler sonucunda baba, serbestken 6 kişiyi öldürmek suçundan tutuklu yargılanmaya başladı. Bu çözdüğümüz olaylardan sadece biriydi. İnsanın emeğinin karşılığını bu şekilde alması inanın çok büyük bir gurur ve mutluluk. Bir olayı çözüyoruz, izleyicilerimiz de her gün ekran başına geçip bizi adeta ödüllendiriyor.

        • 8

          "BU OLAY AYDINLIĞA KAVUŞANA KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

          * Geçen sezon sizi en çok etkileyen olay hangisiydi ve etkilemesinin temel nedeni neydi?

          Ispartalı 15 yaşındaki Şükür Türkan’ın 10 yıl önce kaybolması beni çok etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Bir kızcağız düşünün, daha 15 yaşında, sessiz sakin kendi halinde kısaca. Kayboluyor ve ne anne ne de baba 10 yıl boyunca kızlarının kayıp olduğunu kimseye söylemiyor. Kendileri bir hikâye uyduruyor ve tüm akrabalarını o hikâyeyle kandırıyor. Şükür’ün hamile olduğunu iddia ediyor annesi Fatma Erdem. Yayınlarımız sonucunda Şükür’ün kaybı cinayet soruşturmasına evrildi, kızın öldürüldüğü kesin ama kim yaptı? Baba çelişkili, anne de öyle. Yayınlar sırasında kendimi Fatma Erdem’in yerine koydum ve hep şu soruyu sordum “Sen kızının hamile olduğundan şüphelendiğinde neden ona sana bunu kim yaptı diye sormadın?” Bu olay beni derinden etkiliyor, tek amacım Şükür’ün en azından bir mezarı olması ve ona bunu yapan ya da yapanların adalet karşısında hesap vermesi. Yeni sezonumuzda Şükür Türkan Erdem ile ilgili de son gelişmeleri aktaracağım çünkü inanın herkes bana onu soruyor. Ve ben bu olay aydınlığa kavuşana kadar peşini bırakmayacağım. Zaten programımızın en büyük özelliği de fikri takibe devam etmemiz. Hadi bu olayı çözdük diyerek işin peşini bırakmıyoruz. Dava sürecini de takip edip gelişmeleri izleyicilerimize aktarıyoruz.

        • 9

          "HER YIL HEYECANIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR"

          * Son olarak izleyicilerinize buradan neler söylemek istersiniz?

          Biz yine heyecanlıyız, izleyicilerimizle buluşacağımız anı bekliyoruz. Her yıl heyecanımız daha artarak devam ediyor. İzleyicilerimizi çok da özledik eminim onlar da bizi özlemiştir. Kavuşmaya az kaldı, 19 Ağustos’ta buluşacağız izleyicimizle. Bu yıl da yine tüm Türkiye’nin konuşacağı konular ele alacağız, aynı ivme ve aynı heyecanla çalışacağız. Herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ve asla vazgeçmesinler diyorum.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa