Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS başvuru kılavuzu ÖSYM: Dikey Geçiş Sınavı 2022 DGS başvurusu nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar kaç para ve nereye, nasıl ödenecek? DGS ücreti hangi bankalara yatırılıyor? ÖSYM DGS başvuru ücreti
        • 1

          Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2022 başvuru araştırmaları hız kazandı. 2 yıllık Yüksekokul ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin, 4 yıllık örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan DGS sınavı başvuru tarihlerini ve başvuruların nasıl yapılacağını sizler için haberimizde derledik. İşte, detaylar...

        • 2

          2022 DGS NE ZAMAN?

          ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre 2022 yılında DGS 3 Temmuz tarihinde yapılacak.

          DGS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

          3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Dikey Geçiş Sınavı’nın başvuruları 13 Mayıs – 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak.

          DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        • 3

          DGS GEÇ BAŞVURU GÜNÜ NE ZAMAN?

          Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise 31 Mayıs 2022 geç başvuru gününde alınacak.

          DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

          2022 DGS başvuru ücreti 190 lira olarak açıklandı.

        • 4

          DGS BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

          Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.
          Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa