Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kastamonu’nun Pınarbaşı sınırlarında Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan 858 metre uzunluğu, 250 metre derinliği ile dünyanın dördüncü büyük mağarası olarak kabul edilen Ilgarini Mağarası'nda Genç Roma ve Bizans dönemine ait şapel, mezar ve sarnıçların yanı sıra mağaranın girişinde bulunan köy yıkıntısının da Genç Bizans dönemine ait olduğu düşünülüyor.

İHA'nın haberine göre geçtiğimiz yıl keşfedilen Ilgarini’de definecilerin dinamitlerle yaptıkları tahribat sonrasında insan kemikleri ortaya çıktı.

Mağarada arkeolojik kalıntılarla mezar kalıntılarının olduğunu söyleyen Mağara Araştırma Derneği üyesi aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisi Öğrencisi Murat Gezer, “İki yıldır mağaracılık yapıyorum, 7 yıldır da dağcılık yapıyorum. Mağaraya hem fotoğraf çekmek için geldik, hem de burayı arkadaşımıza göstermek ve keşfetmek için geldik. Ilgarini Mağarası büyük bir mağara, 200 metre civarında bir derinliği var. Alt taraflarında çok güzel jeolojik oluşumlar bulunuyor, çamurdan yapılmış travertenler diyebilirim. Ilgarini Mağarası'nda ayrıca arkeolojik kalıntılarda bulunuyor, mezar kalıntıları da var” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ