Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Eyüpsultan'da en büyüğü 8 yaşındaki 3 çocuklarını çöp atıklarıyla dolu evde, kendi hallerine terk ettikleri iddiasıyla 2 yıla kadar hapisleri istenen anne Merve S. ve baba Ahmet S. hakim karşısına çıktı.

DHA'da yer alan habere göre çocukları 25 gün terk ettiği ileri sürülen anne Merve S. çocuklarıma daha iyi bir hayat sunmak için Hatay'dan İstanbul'a geldiklerini söyleyerek "Pişmanız. Son bir ayda ne olduysa oldu. İyi bir aileydik" diyerek gözyaşı döktü. Baba Ahmet S. ise, kuryelik yaptığını ve günde 12 saat çalıştığını belirterek "Zamansızlıktan oldu" dedi. Mahkeme, halen Sosyal Hizmetler kurumunda bulunan çocukların gelişim ve sağlık raporlarının gönderilmesine karar verdi.

Eyüpsultan Rami Mahallesi Havuzbaşı Sokak'taki bir evden kötü kokular gelmesi ve 3 çocuğun evde yalnız olduğu ihbarı üzerine polis, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte ihbarın geldiği adrese gitmişti. Ekiplerin kontrol ettiği evde R.S.(8), E.S (5) ve U.S (3) isimli çocukların çöp dolu ve ağır tuvalet kokusu olan evde yalnız olduğu belirlenmişti. 5 yaşındaki E.S ve 3 yaşındaki U.S'nin üstlerinin çıplak olduğu görülmüştü. Kıyafetleri giydirilen üç kardeş Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldükten sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alınmıştı. Çocukların annesi Merve S.'nin yaklaşık bir ay önce evi terk ettiği öğrenilirken baba Ahmet S.'nin ise, zaman zaman eve uğradığı tespit edilmişti. Gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan Ahmet S. ve Merve S. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı. Haklarında dava açılan anne Merve S. ve baba Ahmet S.'nin "Terk" suçundan 3'er aydan 2'şer yıla kadar hapisleri talep edilmişti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ