Bütünleme sınavı nedir, ne zaman olur? Bütünleme sınavına kimler girebilir?
Bugün Türkiye'de üniversite öğrencisi sayısı gün geçtikçe daha da artmaktadır. Özellikle üniversiteye yeni başlayan kişiler liseden geldikleri için sistemi algılamakta ve öğrenmekte bazen zorlanmaktadır. Üniversitedeki not ve geçiş sistemi lisedekinden farklı olduğundan öğrenciler derslerinden geçebilmek için bunu iyi bir şekilde öğrenmelidir. Üniversite sınavını yeni kazanmış ve bölümlerine başlamış olan kişiler yeni sisteme ve kuralları anlayabilmek için bazen birbirlerinden bazen de internetten destek almaktadır.
ABONE OLBütünleme Sınavı Nedir?
Özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin önemli bir kısmı bütünleme sınavı nedir? sorusunun yanıtını çok merak ederler. Bu sınav vize ve final sınavlarından gerekli olan notu alamamış öğrencilerin derslerini geçmek için son şansı olarak görülmektedir. Üniversitelerin sınav sistemine göre bir öğrenci ilk olarak her dersten vize sınavı olmakla yükümlüdür. İkinci sınavlara da final sınavı denmektedir.
Normalde bir öğrenci vize ve final ortalamasını tutturamazsa dersten kalmaktadır. Böyle durumlarda da bütünleme sınavı öğrenci için dersten geçmek için bir umut olarak görülür. Bu sınava girip başarılı olan kişiler derslerden geçme şansı yakalarlar. Bir bakıma bütünleme sınavını final sınavının telafisi olarak görmek mümkündür. Üniversitelere bağlı olarak değişebilmekle beraber ortalama geçiş notu 50 olarak bilinmektedir. Bu notu alamamış öğrenci dersten başarısız sayılıp kalmaktadır. Bütünleme sınavlarında da işte bu geçiş notunun alınması beklenir. Ancak bu taktirde öğrenci dersten geçebilecektir.