Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Buruk günler geride kaldı! - Galatasaray Haberleri

        Sezona kötü başlayan Galatasaray ligde gidişatı tersine çevirdi. Kadıköy'e beşte beş ile giden sarı-kırmızılılar Fenerbahçe'yi yenerek liderliğini sürdürdü. Son aylarda büyük maçlardaki performansı tartışılan Okan Buruk da güven tazeledi.

        5-0'lık Beşiktaş hezimetinin ardından Young Boys'a da iki maçta yenilen Galatasaray kötü gidişatı ligde tersine çevirdi.

        Kadıköy'e beşte beş ile giden Cimbom, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü; sarı-lacivertlilerle arasındaki puan farkını da 5'e çıkardı.

        Son iki sezonun şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan Okan Buruk bu sezon da rekor kırmaya devam ediyor.

        Gaziantep FK karşılaşmasıyla birlikte Fatih Terim'in en iyi lig başlangıcı rekoruna ortak olan başarılı çalıştırıcı, Fenerbahçe zaferiyle Galatasaray'a 14 yıl sonra ilki yaşattı.

        REKLAM

        Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda üçüncü maçına çıkan iki galibiyet bir beraberlik elde eden Buruk, Jupp Derwall'den sonra Kadıköy'de mağlubiyet almayan ikinci teknik direktör oldu.

        Daha önce Akhisarspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir'i çalıştıran Okan Buruk, 2017-2018'den bu yana Süper Lig'de Fenerbahçe'yi en çok mağlup eden teknik direktör olarak da kayıtlara geçti.

        Geçen sezon Kopenhag, Sparta Prag ve Fenerbahçe mağlubiyetleriyle yara alan; bu sezona ise Beşiktaş ve Young Boys yenilgileriyle başlayan Okan Buruk, derbi zaferiyle rahat bir nefes aldı.

        Büyük maç performansı taraftarın eleştirilerine konu olan Buruk, Fenerbahçe galibiyetiyle birlikte önemli bir başarıyla imza attı.

        50 yaşındaki çalıştırıcı, Süper Lig tarihinde en az 10 derbide görev yapan Türk teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesini yakalayan isim oldu.

        13. derbisine çıkan Buruk, 9 müsabakadan galibiyetle ayrıldı ve ezeli rakiplerine karşı yüzde 69'luk galibiyet yüzdesi yakaladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa