Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberi! Boris Johnson koronavirüse yakalandı! - Haberler

        İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüse yakalandı. Johnson'a yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, İngiliz liderin karantina altına alındığı duyuruldu.

        Johnson'da hafif semptomlar gözlenmesi üzerine testin yapıldığı açıklandı. Yapılan açıklamada, Johnson'ın hükümete liderlik etmeye devam edeceği belirtildi.

        İngiltere'de dün de Prens Charles'ın koronavirüse yakalandığı duyurulmuştu.

        SAĞLIK BAKANI DA KORONAVİRÜSE YAKALANDI

        Boris Johnson'ın ardından İngiltere Sağlık Bakanı Hancock'a yapılan koronavirüs testinin de pozitif çıktığı açıklandı.

        REKLAM

        Hancock'un genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, evinde izole edildiği duyuruldu.

        'SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI' YÖNTEMİNİ DENEMİŞTİ

        İngiltere'de Boris Johnson hükümeti, salgının ilk günlerinde 'sürü bağışıklığı' yöntemini denediği için eleştirilerin odağı olmuştu.

        İngiltere hükümeti sürü bağışıklığı adı verilen yöntemle virüsün toplum içerisinde yayılmasına ve insanların bağışıklık kazanmasına izin verme kararı almış ancak daha sonra can kaybının çok artabileceği endişesiyle strateji değişikliğine gitmişti.

        Boris Johnson, 3 Mart'ta düzenlediği toplantıda koronavirüs salgınını hafife alan ifadeler kullanmış, "Herkesle el sıkıştım. Sıkışmaya da devam edeceğim" demişti.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        BUCKİNGHAM SARAYI: KRALİÇE EN SON 11 MART'TA BAŞBAKAN JOHNSON'LA GÖRÜŞTÜ

        İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan Başbakan Boris Johnson'la en son 11 Mart'ta görüştüğü bildirildi.

        Buckingham Sarayından yapılan açıklamada, 2. Elizabeth'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek, "Kraliçe en son 11 Mart'ta Başbakanla görüştü ve sıhhatiyle ilgili tüm özel tavsiyelere uyuyor." ifadesi kullanıldı.

        Ancak açıklamada, Buckingham Sarayından ayrılarak 35 kilometre uzaklıktaki Windsor Kalesi'ne giden 93 yaşındaki Kraliçe'nin şimdiye kadar test yaptırıp yaptırmadığına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

        BAŞBAKANIN YEMEĞİ KAPISININ ÖNÜNE BIRAKILACAK

        Bu arada Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Johnson'ın görevi "şimdilik" Dışişleri Bakanı Dominic Raab'a bırakmayacağı, video konferans yoluyla çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

        Johnson'ın Başbakanlık konutu ve çalışma ofisi olarak kullanılan 10 Numara'nın yanında yer alan ve eski Başbakan Yardımcısı Sacid Javid'in istifasının ardından boşalttığı 11 Numara'da kalacağı ve yemeğinin de kapısının önüne bırakılacağı ifade edildi.

        Johnson, Twitter hesabından yayımladığı video mesajında, son 24 saatte hafif belirtiler göstermeye başladığını, bunun üzerine yapılan Kovid-19 tesitinin pozitif çıktığını söylemişti.

        Kendisini karantinaya aldığını belirten Johnson, hükümet işlerini bundan böyle video konferans yoluyla yürüteceğini kaydetti.

        İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

        Ülkede önceki gün de tahtın varisi Galler Prensi Charles'a da Kovid-19 bulaştığı tespit edilmişti.

        Kraliçe'nin Prens Charles'la en son 12 Mart'ta görüştüğü, Başbakan Johnson'la olan haftalık görüşmesini de telefon yoluyla yaptığı belirtilmişti.

        Yapılan son açıklamalara göre, İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 181 artarak 759'a ulaştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa