Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kocadon, belediye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan afette en büyük tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi.

Bodrum'un altyapısıyla eleştirildiğini belirten Kocadon, afet söz konusu olunca altyapıların da yetmediğini dile getirdi.

Son zamanlarda Avrupa'daki sel baskınlarına bakıldığında, 2018'de İtalya ve Fransa'da 15'in üzerinde can kaybı olduğunun görüldüğünü aktaran Kocadon, şunları kaydetti:

"Bodrum'a muson yağmurları gibi yağmur yağdı. Özellikle Bodrum'un dağlık bölgelerine yağması, suyun hızlanarak şehir merkezine gelmesi, bu afeti farklı boyuta taşıdı. Yollar kısa sürede açıldı. Öğrenciler okuldan tahliye edildi. Bugün de hayat normale döndü. Üzücü bir olay yaşadık. Yaşanan sıkıntılar Bodrum'un yapılaşmasından bugüne kadar yapılan bazı yanlışlıklardan kaynaklanıyor. Ancak afette ne kadar altyapınız olursa olsun bu olayları her zaman görürüz. Tabii ki eksiklerimiz var ama bunları 'Bodrum batıyor, Bodrum bitti' gibi yansıtmak da doğru değil. Bugün sadece Bodrum Belediyesini suçlu ilan ederek bir şey elde edemeyiz. Vatandaşımız suçlama yapabilir çünkü canı yanmıştır. Ama vatandaşlarımızın bu feryatlarını alıp sanki Bodrum bir kaosa dönmüş gibi yansıtmak da bizlere yakışmıyor."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ