Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Atatürk Orman Çiftliği Millet Ormanı'nda, "Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca "Türkiye Yüzyılı'na Nefes" temasıyla düzenlenen fidan dikim programında yaptığı konuşmada, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle yeşile yeşil katmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

81 ilde çevre seferberliğine dönüşen bu etkinliğin, dost ve kardeş ülkelerin de katılımıyla dünyaya nefes olacak bir dayanışma hareketine dönüştüğünü belirten Oktay, " Atalarımız, 'Ağaç dalıyla gürler.' demiş. İşte binlerce yıllık geçmişimizin köklü dallarını oluşturan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ülkeleri olarak, bugün tabiata birlikte sahip çıkıyoruz. Köklerimiz yeşil vatanda; yüzümüz Türkiye Yüzyılı'na dönük. Bereketli topraklarımıza Türk dünyası olarak geleceği birlikte ekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Oktay, sürdürülebilir ekosistem için dünyaya örnek ve dost ülkelere öncü olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve TDT üye ülkelerinin liderlerine şükranlarını sunduğunu dile getirerek, "Bir ağaç bir can, bir orman bir vatan, diyerek yeşil seferberliğe destek veren milletimize ve dost ülkelerden bu harekete katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türk milletinin geçmişten bu yana tabiatla güçlü bir bağ kurduğunu, ağaca, yeşile verilen önemin Oğuz destanındaki huş ağacında , Osman Bey'in rüyasında bir ulu çınarda kendini gösterdiğini vurgulayan Oktay, Türk kültüründe servi ağaçlarının altında beyitlerin yazıldığını , zeytine, incire, gül ağacına mersiyeler düzüldüğünü ve ayvanın çiçeğiyle yaz mevsiminin getirildiğini, hüznün de incir ağacının altına gömüldüğünü anlattı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ